31 May 2018


#MaratonulOlteniei6 isi prezinta cauzele sociale

 

Anul acesta, Maratonul Olteniei, editia a sasea, isi propune sa sprijine si sa aduca in atentia sportivilor, partenerilor si sustinatorilor sai, proiectele a 3 organizatii care actioneaza in regiunea Olteniei. Pe toate acestea le vom prezenta pe blogul nostru.  

Incepem, deci, cu Asociatia “Little People” – fondata de catre Katie si Shajjad Rizvi, la Cluj-Napoca, cu obiectivul de a oferi adolescentilor si copiilor diagnosticati cu cancer sprijinul necesar fiecaruia dintre ei. Prin colaborarea cu centrele oncologice pediatrice din Romania si Republica Moldova, Asociatia ofera o gama larga de servicii de inalta calitate: programe zilnice de sprijin psihosocial pentru pacienti, evenimente complexe pentru supravietuitorii de cancer, servicii profesionale in coordonarea voluntarilor, sprijin material pentru spitale prin renovarea salilor de joaca si dotarea acestora cu echipamente medicale.

Programul de suport psihosocial zilnic, pentru pacientii din regiunea Olteniei 

Colaborarea dintre Asociatia “Little People” si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova a inceput in 2017, la solicitarea personalului medical al Sectiei de Pediatrie II. Anul trecut, 60 de copii si adolescenti cu afectiuni hemato-oncologice au beneficiat de sprijin din partea voluntarilor si psihologului Little People. Programul continua si in 2018.

In ce consta sprijinul Asociatiei Little People  

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova este unul dintre centrele in care programul Asociatiei “Little People” se desfasoara zilnic. Toate activitatile sale au fost adaptate, astfel incat ele sa fie potrivite pentru fiecare grupa de varsta si sa includa proiecte de zi si de noapte dedicate copiilor care se lupta cu maladia.

Coerenta modului in care Asociatia “Little People” a pus in aplicare fiecare activitate terapeutica, axata pe nevoile fiecarui pacient in parte, a produs rezultate semnificative in diferitele etape ale luptei impotriva bolii - acceptarea spitalizarii, respectarea tratamentului si gestionarea durerii. Mai mult, prin activitatea lor, voluntarii si psihologul Little People au redus semnificativ anxietatea fata de procedurile medicale, aducand curaj si speranta copiilor. Acestia au contribuit la crearea unui mediu confortabil in care copiii bolnavi sa simta ca sunt la fel ca ceilalti copii, oferindu-le acces la activitati si jocuri distractive, precum si un mediu sigur pentru o dezvoltare psihosociala armonioasa.

“A trecut un an de cand Asociatia <<Little People>> si-a inceput activitatea in Craiova, iar sprijinul si devotamentul fata de pacientii din Sectia de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, singurul centru de tratament oncologic din zona Olteniei, au fost prezente neincetat. Micii pacienti au ocazia zi de zi sa invete modalitati de a face fata bolii si de a gestiona durerea, metode de eliminarea a anxietatii cauzate de spital si de instrumentele medicale, modalitati de a insusi un stil de viata sanatos si de a dobandi stima de sine.

Cuvantul care defineste acest prim an este CURAJUL.

“Sa ai curaj, cand viata abia a facut cunostinta cu tine, este o dovada clara ca esti menit sa devii un exemplu pentru toti! Asta credem noi despre pacientii Sectiei de Oncopediatrie, care au curaj sa decida ca fiecare zi este intotdeauna un castig in fata bolii. Partneriatul cu Grupul CEZ Romania ne ofera sansa de a continua sa oferim impreuna stropul de speranta de care acesti copii au nevoie in fata unei boli crunte, de a-i incuraja sa faca pasi catre victorie!” – a declarat Adelina Mihai, psiholog in cadrul Asociatiei “Little People” Romania.

Daca participi la competitiile Maratonului Olteniei 2018 si doresti sa sustii activitatea Asociatiei “Little People”, exprima-ti optiunea la ridicarea kiturilor, in zilele de concurs. 


Parteneri 2018

Platinum |
Gold |

Silver |

Parteneri Media |                 

Parteneri Locali |