12 June 2018


#MaratonulOlteniei6 isi prezinta cauzele sociale


Continuam sa va povestim despre cauzele pe care le sprijinim, in 2018, la #MaratonulOlteniei6, cu o scurta prezentare a Fundatiei World Vision Romania.
 

Cine sunt si cum schimba in bine vietile copiilor din Romania?

World Vision Romania este o fundatie crestina care pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Inca de la inceput, si-au asumat un angajament civic si crestin pentru a desfasura programe pe termen lung in comunitatile rurale. Tot de atunci, echipa isi concentreaza toate resursele pentru a gasi solutii de viitor in domenii, precum:eeducatia, protectia si participarea copilului, agricultura si antreprenoriat rural, sanatatea. Crezul lor este ca toti copiii, indiferent ca traiesc la sate sau in orase, au dreptul la sanse egale de dezvoltare.


Prin intermediul programului Paine si maine, Fundatia World Vision Romania ofera servicii de tip afterschool in comunitatile cu risc ridicat de saracie si vulnerabilitate (mese calde si 2 ore de activitati educationale si ajutor zilnic). In prezent, aproximativ 1.254 de copii sunt beneficiarii acestui proiect.


„Nu putem vorbi de un viitor al Romaniei fara a ne preocupa de problema abandonului scolar si a analfabetismului functional in randul copiilor. Putem alege sa ne implicam acum pentru a combate abandonul scolar sau putem plati mai tarziu. Proiectul <<Paine si maine>> are ca obiectiv imediat scaderea abandonului scolar si contribuie, pe termen lung, la combaterea efectelor saraciei. Copiii primesc o masa calda la scoala si sprijin in efectuarea temelor, fapt care ii ajuta sa fie cu lectiile la zi si sa aiba continuitate in programul lor scolar", a declarat Daniela Buzducea, Director Executiv al Fundatiei World Vision Romania.


Care sunt costurile acestui program?

Pentru sustinerea unui copil in proiect este nevoie de 230 lei pe luna, suma care acopera costul unui pranz complet si orele de afterschool (83%) precum si costurile de administrare ale proiectului (17%).„Foarte multi pun accentul pe abandon scolar ca fiind o parte ce se refera la prezenta fizica - <<Nu a venit la scoala>>, dar nu ne punem problema ca, atunci cand copilul vine la scoala si pleaca fara nicio cunostinta,vorbim tot despre o situatie de abandon scolar. Daca vine flamand la scoala si nu are capacitatea de aasimila toate informatiile, atunci cu ce este mai castigat acel copil fata de un elev care nu se participa la cursuri? Programul Paine si Maine rezolva doua componente importante: cea a alimentatiei si a educatiei – alimentatia in sensul in care, dupa 4 ore de scoala, copiii servesc o masa calda, iar, prin educatie, isi realizeaza temele pentru acasa sub supravegherea unui profesor”, declara Ionescu Florin, primar al comunei Stoilesti, Valcea.


Schimba si tu viitorul copiilor din judetul Valcea! Alatura-te cauzei World Vision Romania!

Anul acesta, fondurile acumulate din taxele de participare ale sportivilor Maratonului Olteniei vor fi folosite pentru a contribui la implementarea programului Paine si maine in Valcea, prin dotarea cu piese de mobilier si echipamente a scolilor care ofera programe after-school.

Daca participi la cursele de trail run si MTB din cadrul Maratonului Olteniei si doresti sa sustii activitatea Fundatiei World Vision Romania, te incurajam sa iti exprimi optiunea la ridicarea kiturilor.

 

 


Parteneri 2018

Platinum |
Gold |

Silver |

Parteneri Media |                 

Parteneri Locali |