În filozofia Învingătorilor, experiența contează mai mult decât rezultatul

Maratonul Olteniei se află în 2021 sub semnul Învingătorilor. Toți participanții sunt învingători prin fapte bune, iar simpla înscriere la eveniment va ajuta o cauză socială din Oltenia.

Locurile libere la cursele fizice de la Râmnicu Vâlcea (29 august) sunt deja SOLD OUT, însă avem locuri nelimitate la cursele virtuale, care pot fi parcurse oriunde. Detalii despre înscrieri, găsiți aici:

https://maratonulolteniei.ro/inscriere/cursevirtuale/

 Împrietenește-te cu corpul și cu limitele tale

Când îți cunoști foarte bine organismul și limitele, deja esti mai aproape de atingerea obiectivului propus. Prin antrenamente constante și îndelungate, dar fără a te suprasolicita fizic și fără a depăși limitele și nevoile organismului, vei reuși să atingi nivelul dorit de pregătire și te vei simți în formă zi de zi.

Stabilește-ți obiectivele

Nu este recomandat să începi pregătirea fizică cu antrenamente lungi, de zeci de kilometri, pentru că riști să te accidentezi. Cel mai bine este să-ți formezi o condiție fizică bună pe tot parcursul antrenamentelor până la marea cursă. De asemenea, trebuie să înveți să fii orientat către îmbunătățirea condiției fizice și a creșterii rezistenței organismului, nicidecum focusat doar spre depășirea limitelor personale.

Concentrează-te pe parcurs, nu pe rezultat

Un învingător adevărat este întotdeauna concentrat asupra parcursului sportiv și asupra cursei în sine, mai mult decât asupra rezultatului pe care ar putea să îl obțină. Astfel, un lucru util pe care îl poți face pe întreg parcursul competiției este să îți golești mintea de orice fel de gânduri și să te concentrezi doar pe ritm, respirație, mișcare și timpul prezent.

Antrenează-te mental

Vizualizarea propriei persoane în timpul cursei și a etapelor acesteia este un exercițiu mental foarte bun. Astfel te vei simți mai aproape de obiectivul pe care ți l-ai propus. Prin acest exercițiu, creierul este pregătit pentru ceea ce urmează.

Fii mândru de tine și de progresele făcute

Întotdeauna trebuie să privești participarea la o competiție sportivă ca pe un proces de durată care îți poate aduce beneficii, chiar și după finalizarea cursei propriu-zise. Atunci când te concentrezi numai pe câștig, nu te vei putea bucura de întreaga experiență și de evoluția propriei persoane. Fii fericit atunci când alegi să participi la o competiție și fii mândru de voința și disciplina de care ai dat dovadă pe tot parcursul antrenamentelor fizice și mentale. Propune-ți să continui să evoluezi și să faci progrese, chiar și după ce ai trecut linia de sosire.