Pedalăm către un nou tip de maraton,

vă așteptăm cu informații începând cu

1 iunie ​2020

Sfaturi pentru cursele de Trail Run și MTB

Maratonul Olteniei este un eveniment ce aduce împreună iubitorii de sport în aer liber care își doresc să intre în ritmul naturii și al faptelor bune. Odată înscriși, participanții la maraton devin rezidenți ai Ținutului Maratonului și primesc un pașaport de maratonist.

Maratonul Olteniei este ocazia perfectă de a explora frumoasa regiune deluroasă din vecinătatea orașului Râmnicu Vâlcea și de a lua parte la un eveniment sportiv de Trail Run și MTB Cross Country.

Radu Restivan (antrenor de atletism) alături de Ondrej Safar (CEO CEZ România), și Alex Grecu (MC/Ciclist) vă oferă câteva sfaturi pentru a nu întâmpina probleme pe parcursul curselor și să puteți admira frumusețea peisajului.

Trail Run 10.5 km

Start-ul cursei de cros se dă în Parcul Zăvoi din capitala Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește diferențele de nivel, pe traseul de cros (10,5 km) avem o creștere de altitudine de aproximativ +300 m. Radu Restivan vă sugerează să adoptați un ritm mai scăzut ,să vă pătrați energia pentru finish, iar între al 2-lea și al 4-lea km să acordați mare atenție, deoarece este cea mai abruptă zonă. Hidratarea constantă și încălzirea sau întinderea mușchilor după linia de sosire sunt două aspecte care nu trebuie neglijate.

 

Trail Run 21.5 km

Start-ul cursei de cros se dă în Parcul Zăvoi din capitala Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește diferențele de nivel, pe traseul de semi-maraton (21,5 km) avem o creștere de altitudine de aproximativ +600 m. Sunteți sfătuiți să vă mișcați încontinuu pe urcare, mai ales în jurul kilometrului 16, deoarece veți avea nevoie de multă energie, mai ales că majoritatea oamenilor sunt obosiți deja acolo. Din punct de vedere al alimentației pe timpul cursei, este bine să nu testați produse noi și să consumați ceva cu care sunteți obișnuiți, plus multă hidratare (înghițituri mici și dese).

Trail Run 42 km

Start-ul cursei de maraton se dă în Parcul Zăvoi din capitala Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește diferențele de nivel, pe traseul de maraton (42 km) avem o creștere de altitudine de aproximativ +1300 m. Este foarte important ca alergătorii să stea concentrați și să-și dozeze bine resursele și energia. Din punct de vedere al condițiilor meteo, ne așteptăm ca vremea să se schimbe de la oră la oră. Antrenamentul corespunzător și testarea tuturor scenariilor posibile înainte de cursă sunt esențiale, astfel încât să fiți pregătiți pentru orice situație care a putea apărea în timpul unei curse atât de lungi.

MTB Cross Country 33 km

Start-ul cursei va fi în zona Parcului Zăvoi, Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește diferența de nivel, la cursa scurtă de 33 km avem o creștere de altitudine de aproximativ +930 m. Primii 5 km sunt predominant în urcare, iar Alex Grecu vă sugerează să vă dozați efortul pentru următorii 27 km și să admirați natura și priveliștea. De la km 3 la km 5, veți întâlni cea mai abruptă urcare, iar în această zonă este bine să faceți push bike. Nu uitați să vă mutați greutatea pe spatele bicicletei atunci când întâlniți coborâri abrupte, pentru a evita anumite accidente precum rostogolirea. La kilometrul 22 vă așteaptă cea mai abruptă coborâre. Un sfat util ar fi să vă dați jos de pe bicicletă pentru a ajunge în siguranță la finish.

Mountain Bike 51 km

Start-ul cursei va fi în zona Parcului Zăvoi, Râmnicu Vâlcea. În ceea ce privește diferența de nivel, la cursa lungă de 51 km avem o creștere de altitudine de aproximativ +1530 m. Traseul lung se desparte de cel scurt după aproximativ 21 km de la start. Înainte de start, nu uitați de o scurtă verificare tehnică a bicicletelor, cum ar fi presiunea, ungerea lanțului sau starea frânelor.

Finishul are loc în același loc ca și startul, în Parcul Zăvoi pentru fiecare cursă. Ne vedem în curând la Ținutul Maratonului Olteniei. Până atunci, spor la antrenamente!