Pedalăm către un nou tip de maraton, vă așteptăm cu informații începând cu

1 iunie ​2020

Bine ai venit în Ținutul Maratonului!

Capitală: Râmnicu Vâlcea

Populație: 15.744 (în creștere)

Președinte: Ondrej Safar (CEO CEZ România)

Constituție: Termeni și condiții

Acest tărâm este casa Maratonului Olteniei, eveniment ce aduce împreună iubitorii de sport în aer liber care își doresc să intre în ritmul naturii și al faptelor bune. Odată înscriși, participanții la maraton devin rezidenți ai Ținutului Maratonului și primesc un pașaport de maratonist.

Maratonul Olteniei este ocazia perfectă de a explora frumoasa regiune deluroasă din vecinătatea orașului Râmnicu Vâlcea și de a lua parte la un eveniment sportiv de Trail Run și MTB Cross Country.

Povestea Ținutului Maratonului a început în anul 2013, reprezentând o inițiativă de responsabilitate socială a Grupului CEZ în România. Proiectul se concentrează pe comunitatea locală unde compania își desfășoară activitatea, dar și pe încurajarea unui stil de viață sănătos.

În fiecare an, suma banilor strânși din taxele de participare este dublată de către CEZ România și donată unor cauze sociale care activează în Oltenia. Încă de la începuturile sale, Maratonul Olteniei a fost dedicat contribuirii la dezvoltarea comunităților locale prin susținerea cauzelor educaționale și de sănătate.

Începând cu anul 2018, suporterii maratonului au putut să aleagă la care cauză socială vor merge contribuțiile lor din taxele de înscriere.