Pedalăm către un nou tip de maraton

vă așteptăm cu informații începând cu

1 iunie 2020

Regulament

MARATONUL OLTENIEI

Ediția a VIII-a

29 -30 august 2020

Regulamentul oficial de organizare și desfășurare a Competiției

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Organizatorii evenimentului sportiv Maratonul Olteniei, denumit in continuare “evenimentul”/ “competitia” sunt: CEZ Romania, ACS Smart Atletic Team si HyperSport. Principalul scop al evenimentului este promovarea miscarii (alergarea si ciclismul in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru un segment larg al populatiei, precum si implicarea comunitatii locale intr-o actiune de promovare a sportului, miscarii, sanatatii si a beneficiilor acestora.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit in continuare “Regulamentul”). Regulamentul este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.maratonulolteniei.ro. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament si a legislatiei aplicabile.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

DATA DESFASURARII: 28 august 2020 (predarea kiturilor), 29 – 30 august 2020 (competitia propriu-zisa)

TIPUL EVENIMENTULUI: Competitie de ciclism (MTB Cross Country) si de alergare (Trail run), adresata tuturor persoanelor din Romania si din afara tarii (amatori si profesionisti), conform mecanismului descris in Sectiunea 3 din Prezentul Regulament.

LOCUL DESFASURARII:

 1. Ramnicu Valcea, Parcul Zavoi – Zona de START&FINISH, predare kituri de participare, desfasurare sport expo si curse copii.
 2. Traseul Competitiei, conform detaliilor din Sectiunea 3 – Probele si traseele competitiei si pe site-ul oficial in sectiunile MTB [ http://maratonulolteniei.ro/mtb ] si Trail Run [ http://maratonulolteniei.ro/trail-running ]

SITE-UL OFICIAL: www.maratonulolteniei.ro  

SECTIUNEA 3. PROBELE SI TRASEELE COMPETITIEI

3.1 Probele competitiei

3.1.1. Curse de adulti (18+ ani), tineri (14-17 ani) si copii (4-13 ani)

Competitia va avea urmatoarele curse, fiecare cu doua, respectiv trei probe:

 • Sambata – Cursa MTB cu proba MTB 33km si proba MTB 51km
 • Duminica – Cursa Trail Run cu proba Trail Run 10.5km (cros), proba Trail Run 21.5km (semimaraton) si proba Trail Run 42km (maraton). Vor exista si probe de alergare pentru copii, in Parcul Zavoi

Copiii cu varsta intre 4-13 ani vor putea participa la probele de alergare organizate in Parcul Zavoi, pe distante si categorii de varsta ce vor fi detaliate in momentul lansarii inscrierilor.

Tinerii cu varsta intre 14-17 ani vor putea participa doar la probele scurte, atat de MTB (respectiv 33km), cat si de Trail Run (respectiv 10.5 km).

Adultii cu varsta peste 18 ani vor putea participa la orice proba de MTB si Trail Run.

Organizatorul, in baza unor justificari pertinente si legale, poate face derogari punctuale de la aceste limitari de varsta.

3.2 Distante si categorii

Incadrarea in grupa de varsta va fi definita in functie de varsta participantului in anul competitiei, indiferent daca ea se implineste inainte sau dupa data competitiei. 

3.2.1 Distante, categorii MTB

Distantele si traseele pentru probele de MTB sunt detaliate in sectiunea speciala de pe site –http://maratonulolteniei.ro/mtb

3.2.1.A. Categorii MTB 33 KM

FEMININ

MASCULIN

U18 [<18 ani]

U18 [<18 ani]

18-29 ani

18-29 ani

30-39 ani

30-39 ani

40-49 ani

40-49 ani

50+ ani

50+ ani

3.2.1.B. Categorii MTB 51 KM

FEMININ

MASCULIN

18-29 ani

18-29 ani

30-39 ani

30-39 ani

40-49 ani

40-49 ani

50+ ani

50+ ani

3.2.2 Distante, categorii Trail Run

Distantele si traseele pentru probele de Trail Run sunt detaliate in sectiunea speciala de pe site – http://maratonulolteniei.ro/trail-running

3.2.2.A. Categorii Trail Run 10.5 KM

FEMININ

MASCULIN

U18 [<18 ani]

U18 [<18 ani]

18-29 ani

18-29 ani

30-39 ani

30-39 ani

40-49 ani

40-49 ani

50+ ani

50+ ani


3.2.2.B. Categorii Trail Run 21.5 KM

FEMININ

MASCULIN

18-29 ani

18-29 ani

30-39 ani

30-39 ani

40-49 ani

40-49 ani

50+ ani

50+ ani

3.2.2.C. Categorii Trail Run 42 KM 

FEMININ

MASCULIN

18-29 ani

18-29 ani

30-39 ani

30-39 ani

40-49 ani

40-49 ani

50+ ani

50+ ani

3.2.3 Trasee probelor

3.2.3.A. Traseele probelor de concurs vor fi semnalizate de catre organizatori prin garduri si benzi de delimitare si prin marcaje cu sageti. Ele vor fi supravegheate de comisari (arbitri) de cursa, voluntari si echipaje ale Politiei si Jandarmeriei, fiind amplasati in diferite puncte ale traseelor. Descrierile si hartile traseelor pot fi consultate pe site-ul oficial in sectiunile dedicate: MTB – http://maratonulolteniei.ro/mtb  si Trail Run – http://maratonulolteniei.ro/trail-running

3.2.3.B. Nerespectarea traseului stabilit duce la eliminarea concurentului din concurs. Aceasta regula implica trecerea prin toate punctele intermediare de control.

3.2.3.C. Traseul trebuie strabatut integral in vederea includerii in clasamentul final.

3.2.3.D. Concurentii nu pot apela la suport pentru deplasarea pe parcursul traseului (moto, ATV, etc).

3.2.3.E. Organizatorii sunt exonerati de raspundere daca in timpul cursei publicul deterioreaza marcajele de ghidare.

3.2.3.F. Organizatorii nu pot fi trasi la raspundere pentru deteriorarea bicicletelor si/sau a altor accesorii si echipamente sportive in timpul competitiei.

3.2.3.G. Fiecare participant care ia parte la competitie este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

3.2.3.H. In caz de abandon sau descalificare, participantul la probele MTB este obligat sa isi transporte bicicleta la finish (exceptie fac accidentarile), iar participantul la probele de Trail Run trebuie sa ajunga singur, pe propria raspundere la finish (exceptie fac accidentarile).

3.2.3.I. Concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale, vehicule, autovehicule, utilaje sau cetateni ajunsi/ajunse intamplator pe traseu.

SECTIUNEA 4. INSCRIERE, CONDITII SI TAXE DE PARTICIPARE

Aceasta competitie se adreseaza in egala masura copiilor, tinerilor si adultilor care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori in functie de varsta si pregatirea participantilor.

4.1. Inscrierea participantilor

4.1.1. Inscrierea participantilor la toate probele se face online pe site-ul oficial – www.maratonulolteniei.ro, in limita locurilor disponibile si pana la data mentionata pe site-ul oficial.

4.1.2. Sunt considerate inscrieri valide doar cele care au completate toate datele din formularul de inscriere (online) si fac dovada platii (in afara curselor de copii) in termen de 3 zile lucratoare de la inscrierea online.

4.1.3. Inscrierile care nu au toate datele complete sunt considerate inscrieri incomplete si vor fi anulate.

4.1.4. Inscrierile care nu sunt confirmate prin plata taxei de participare in termen de 3 zile lucratoare de la inscrierea online, vor fi anulate.

4.2. Retragerea din competitie

4.2.1. In cazul in care cineva doreste sa se retraga din competitie, rambursarea sau transferarea taxei catre o alta persoana nu este posibila.

4.2.2. Retragerea din competitie este posibila in orice moment dupa efectuarea inscrierii, pana la data ridicarii kitului, prin transmiterea unui e-mail catre organizatori, la adresa inscrieri@smartatletic.ro

4.2.3. In cazul in care un participant isi ridica kitul si doreste sa se retraga ulterior, are obligatia de a anunta organizatorul si a preda cipul de cronometrare. Nepredarea cipului de cronometrare (daca nu este altfel specificat de organizator – ex: in cazul cipurilor amplasate pe nr de concurs) atrage de la sine imputarea unei taxe de 80 Euro (contravaloarea cipului) catre participantul care nu l-a predat.

4.3 Caracterul social al competitiei

Contravaloarea taxelor de participare si a donatiilor individuale facute de sportivi pe site-ul www.maratonulolteniei.ro vor fi directionate catre cauza sociala a editiei din 2020, care va sustine comunitatea locala din Valcea.

 4.4. Taxe de participare

4.4.1. Taxele de participare pentru probele din cadrul Competitiei sunt diferite in functie de perioada in care se realizeaza inscrierea sunt impartite in mai multe praguri de taxe detaliate în pagina de înscriere. Taxele sunt exprimate in lei.

4.4.2. Participantii care doresc sa participe in ambele zile de competitie (la o proba MTB si o proba Trail Run) se pot inscrie la categoria COMBO. In acest fel beneficiaza de o taxa redusa. Inscrierea la COMBO poate fi efectuata pentru oricare dintre urmatoarele variante:

a) trail run 10.5km + mtb 33km

b) trail run 21.5km + mtb 51km

c) trail run 10.5km + mtb 51km

d) trail run 21.5km + mtb 33km

4.4.3. Participantii care doresc sa participe la proba de maraton (trail run 42km), nu se pot inscrie la categoria Combo.

4.4.3. Clasamentele pentru categoria Combo sunt detaliate in Sectiunea 5 din prezentul Regulament. Acestea se vor realiza doar pentru variantele a) si b) de la punctul 4.4.6., respectiv:

a) trail run 10.5km + mtb 33km

b) trail run 21.5km + mtb 51km

4.4.5. In cazul atingerii numarul limita de locuri, inscrierile se pot inchide mai devreme. Organizatorii pot decide cresterea cu 25% a numarului limita de participanti pentru o cursa, in defavoarea celeilalte si pot modifica limitele de locuri in existenta unor justificari intemeiate.

4.4.6. Nu se vor face inscrieri la fata locului, in ziua competitiei.

4.4.7. Taxele de participare nu sunt returnabile si nici transferabile.

4.5. Metode de plata

Plata taxei de inscriere se poate face:

a) prin plata online cu cardul (conform instructiunilor primite in momentul bifarii acestei optiuni la inscierea online)

b) prin transfer bancar, in contul Asociatiei Smart Atletic Team, deschis la UniCredit Bank, Sucursala Niculae Titulescu din Bucuresti, cont in lei – RO50BACX0000001250372000, CIF – 30822917 [Persoanele care nu detin un cont bancar pot face si o depunere in contul mentionat, la orice sucursala Unicredit Bank din Romania]

4.6. Acordul pe propria raspundere

4.6.1. Participantii adulti (18+ ani) | Pentru toate cursele si probele, la ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie prin care isi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie in prezenta unui reprezentant al organizatorului. Aceasta declaratie este furnizata pe e-mail automat, in momentul validarii inscrierii si va putea fi printata dupa inscrierea online sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului.

4.6.2. Participantii copii 4-13 ani la cursele copiilor si participantii minori 14-17 ani vor fi insotiti la inscriere si ridicarea numarului de concurs de un parinte care va completa si semna formularul de inscriere prin care isi va da acordul pe proprie raspundere ca este apt copilul din punct de vedere medical pentru participarea la competitie, in prezenta unui reprezentant al organizatorului. Inscrierea si validarea copiilor se poate face si de catre profesorul de sport sau un reprezentant al scolii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor si semnat de conducerea scolii prin care isi da acordul cu privire la participarea copiilor la competitie.

4.7. Echipament de concurs. Numere de concurs. Cronometrare

4.7.1. Participantii (copii si adulti) vor participa la competitie cu propriul echipament (de ciclism si de alergare). Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori.

4.7.2. Pentru probele de MTB si TRAIL RUN (toate cele 5 probe) concurentii vor primi si cipul electronic de cronometrare la ridicarea kiturilor. Acesta poate fi incorporat in nr de concurs sau poate fi tip bratara (de purtat la picior).

4.7.3. Cronometrarea va fi asigurata de o companie specializata. Sistemul de cronometrare calculeaza timpul fiecarui participant, inregistrand fiecare trecere a cipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu si la sosire.

ATENTIE! Participantii care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificati. Este responsabilitatea participantilor sa poarte numarul de concurs pe tricou, pe partea din fata (la probele de Trail Run) si pe ghidonul bicicletei (la probele MTB) si sa nu deterioreze/piarda cipul electronic.

4.7.4. Organizatorul poate lua masura descalificarii oricarui participant care nu poarta numarul de concurs corespunzator sau poarta alt numar de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.

4.7.5. In ziua competitiei NU va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului de concurs in cazul pierderii si nici schimbarea numerelor de concurs intre participanti. Aceste abateri duc la descalificare.

4.7.6. Pentru probele de MTB, participantii au obligatia de a purta casca de protectie pe cap, legata (stransa). Lipsa castii de protectia atrage descalificarea participantului. Purtarea castii de protectie nelegata (nestransa) poate aduce descalificarea participantului, in cazul in care acesta a fost avertizat inainte si nu s-a conformat.

4.7.7. Pentru proba MTB, bicicleta recomandata este una profil MTB.

4.8. Puncte de hidratare

Pentru fiecare proba vor fi amplasate suficiente puncte de hidratare (apa plata, bautura isotonica, fructe). Numarul si amplasarea punctelor de hidratare este detaliata in sectiunea fiecarei probe, pe site-ul oficial – MTB http://maratonulolteniei.ro/mtb si Trail Run – http://maratonulolteniei.ro/trail-running

Participantii sunt rugati sa arunce sticlele si paharele de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a inlesni procesul de curatenie.

4.9. Prim ajutor, asistenta medicala, retragere

4.9.1. Punctul principal de Prim Ajutor va fi asigurat de o Ambulanta cu medic si asistent contractata de catre organizatori. Aceasta va fi pozitionata in zona de Start/Sosire.

4.9.2. Pe traseu va mai exista inca o echipa medicala care va putea acorda asistenta in caz de urgente. Ea va fi anuntata de arbitrii de pe traseu in cazul accidentarii unui participant si va merge de urgenta sa ridice accidentatii.

4.9.3. In cazul in care unei persoane i se face rau/prezinta semne de ameteala/orice problema, organizatorii si echipajele tehnice vor raporta in cel mai scurt timp comandamentul de organizare si echipajele medicale. Participantii vor primi la sedinta tehnica doua numere de telefon de contact pentru interventii de natura tehnica si pentru interventii medicale.

4.9.4. Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:

 • s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
 • in cazuri exceptionale;
 • in cazul in care observa ca participantul nu respecta una dintre regulile prezentului concurs sau cele ale bunului simt si fair-play-ului.
 • in cazul in care, la probele de MTB, nu poarta casca de protectie pe cap, legata/stransa

4.9.5. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa informeze imediat organizatorii, la start, la punctele de control, in cazuri exceptionale pe numarul de telefon de urgenta sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare, salvamont etc), pe posibila cheltuiala a participantului implicat, daca acesta nu are nevoie de serviciile respective.

4.9.6. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facand cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

4.10. Conditii ce atrag descalificarea:

 • Neparcurgerea traseului in intregime sau scurtarea lui.
 • Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului, la probele MTB
 • Comportamentul lipsit de fair-play fata de concurenti sau organizatori.
 • Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor etc) si/sau folosirea unei biciclete cu motor.
 • Schimbarea bicicletei in timpul concursului.
 • Modificarea/schimbarea numarului de concurs
 • Distrugerea mediului inconjurator si abandonarea ambalajelor sau altor deseuri pe traseu. Acestea pot fi lasate doar in punctele de alimentare.
 • Circulatia in sens invers pe traseu

Descalificarile se pot face si dupa concurs in urma vizualizarii pozelor, filmelor, sau a sesizarii fondate a altor concurenti.

Taxa de participare nu se va rambursa in cazul descalificarii.

4.11. Responsabilitate si conduita

4.11.1. Participantii isi asuma intreaga responsabilitate asupra capacitatii de participare, din punct de vedere fizic / medical. Recomandam efectuarea unor controale medicale de specialitate inaintea participarii la evenimente fizice de anduranta, care presupun un nivel crescut de efort.

4.11.2. Organizatorii si partenerii acestora nu sunt si nu vor fi responsabili pentru orice eveniment sau actiune care are ca efect:

a) distrugerea sau pierderea oricaror bunuri sau obiecte personale ale oricarui participant in timpul si ca urmare a desfasurarii evenimentului;

b) prejudicii, pagube, indiferent de natura acestora, sau orice pierderi materiale, suferite de catre oricare participant in timpul si ca urmare a desfasurarii evenimentului;

c) intarzierea sau imposibilitatea de inscriere la eveniment ca urmare a unor defectiuni tehnice ale site-ului oficial si/sau platformei interne, independente de vointa organizatorilor;

d) imposibilitatea de a accesa site-ul oficial si/sau platforma interna, ca urmare a unor motive tehnice independente de vointa organizatorilor.

4.11.3. Organizatorii si partenerii evenimentului nu pot fi facuti raspunzatori de nicio dauna rezultata in urma participarii voluntare la concurs – defectiuni de orice natura aparute la bicicleta, probleme fizice/medicale, raniri sau orice vatamare corporala, invaliditate sau deces.

4.11.4. Rularea pe orice tronson de drum public se face cu respectarea regulilor de circulatie si a legislatiei in vigoare. Pe traseu pot fi intalnite vehicule, turisti, animale. Participantii trebuie sa aiba in vedere aceste situatii si sa ruleze adecvat. Orice accident in care sunt implicati participantii de la Maratonul Olteniei, survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.

4.11.5. Ambele probe – MTB si TRAIL RUN se desfasoara cu respect fata de mediul inconjurator. Prin urmare, concurentii vor manifesta un comportament civic in ceea ce priveste mentinerea curateniei si a protejarii mediului natural. Nu se accepta aruncarea gunoaielor de orice natura in alte spatii care nu sunt punctele de alimentare.

4.11.6. Concurentii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, fata de ceilalti participanti in cursa.

4.11.7. Este strict interzisa participarea la acest eveniment in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor de orice fel. Organizatorii isi rezerva dreptul de a elimina de la eveniment orice persoana care este suspecta si care poate pune in pericol siguranta generala a evenimentului si/sau siguranta celorlalți participanti.

4.11.8. Nerespectarea normelor de conduita poate duce la eliminarea concurentilor din concurs, la decizia organizatorilor.

SECTIUNEA 5. TIMPI LIMITA, STABILIREA REZULTATELOR SI PREMII

5.1. Limite de timp

5.1.1. Orele de start pentru fiecare cursa si proba vor fi anuntate pe site-ul official, in sectiunea Program.

5.1.2. Timpii limita pentru fiecare cursa sunt:

 • MTB33km: 4h
 • MTB51km: 6h
 • Trail Run 10.5km: 2h30min
 • Trail Run 21.5km: 4h
 • Trail Run 42km: 7h

5.1.3. Participantii care vor ajunge la sosire dupa aceasta limita de timp nu vor fi inclusi in clasamentul cursei la care au participat.

5.1.4. Organizatorii pot stabili si limite de timp pentru puncte intermediare (la jumatatea traseului, check points etc).

5.1.5. Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi avertizati de catre arbitrii si comisarii de cursa si vor trebui sa se indrepte imediat catre zona de start/sosire, in afara competitiei.

Atentie: Continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa. Dupa aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului si organizatorii nu vor mai garanta siguranta participantilor.

5.2. Stabilirea rezultatelor

5.2.1. Pentru fiecare proba “clasamentul oficial” se va stabili prin cronometrare electronica si va fi disponibil pe site-ul competitiei in maxim 24 de ore de la finalizarea curselor. Conform regulamentelor internationale “clasamentul oficial” este alcătuit pe baza “timpului oficial” inregistrat pentru fiecare alergator. “Timpul oficial” se masoara din momentul startului oficial pana in momentul trecerii liniei de sosire.

5.2.2. Clasamentul oficial va avea urmatoarele categorii generale si pe varste:

A. CLASAMENT MTB

B. CLASAMENT TRAIL RUN

5.2.3. In cazul in care nu se intrunesc minim 10 participanti pentru fiecare categorie de varsta, organizatoul poate decide comasarea acelei categorii cu o alta categorie.

5.2.4. In cazul in care un concurent sesiseaza o eroare de cronometraj rezultata in urma unei incalcari a Regulamentului de catre un alt participant, acesta poate depune o Contestatie scrisa catre organizatori, care va cuprinde obligatoriu minim urmatoarele detalii

a) datele de identificare ale persoanei care o inainteaza (nume, prenume, telefon, e-mail, calitatea in cursa)

b) obiectul sesizarii

c) dovezi care sa sustina sesizarea

d) data si semnatura celui care face contestatia

5.2.5. O contestatie poate fi depusa exclusiv prin urmatoarele mijloace:

a) In scris, pe o coala de hartie A4, in termen de 30 de minute dupa terminarea cursei; va fi depusa la cortul tehnic de arbitraj (cronometrare);

b) In scris, prin e-mail, la adresa inscrieri@smartatletic.ro, in termen de 7 zile de la data desfasurarii competitiei.

5.2.6. Contestatiile care nu respecta termenii prevazuti mai sus, nu vor fi luate in considerare si organizatorul nu este obligat sa raspunda. Pentru contestatiile intemeiate, organizatorul va raspunde astfel: in termen de o ora (pentru cele depuse la fata locului) si in termen de 3 zile lucratoare (pentru cele depuse pe e-mail).

5.2.7. Daca in urma unei contestatii depuse sau in urma autosesizarii organizatorilor, se constata o inadvertenta in rezultate/o incalcare a Regulamentului ce a condus la o pozitie nemeritata in Clasament, Organizatorul poate decide retragerea persoanei in cauza din clasament, precum si retragerea premiului obtinut de aceasta.

5.2.8. In situatia prevazuta la punctul 5.2.8., Clasamentul se poate modifica, pozitia/pozitiile ocupate de participantul descalificat fiind ocupata/e de urmatorii de pe lista.

5.2.9. Pentru participantii care se inscriu la Combo (proba MTB + proba Trail Run), organizatorul va realiza doua clasamente open: Combo 1 (pentru participantii care se inscriu si participa la proba MTB 33km si la proba Trail Run 10.5km) si Combo 2 (pentru participantii care se inscriu si participa la proba MTB 51km si la proba Trail Run 21.5km). Aceste clasamente se vor realiza folosind algoritmul de timp: adunarea timpului de la proba MTB (t1) cu cel de la proba de Trail Run (t2), rezultand astfel un timp combo (t3). Proba de maraton nu este luata in calcul pentru clasamentele Combo.

5.3. Titluri si premii

5.3.1. Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta (AG), precum si locurile 1, 2, 3, 4 si 5 de la categoriile generale (OPEN). Premiile vor fi anuntate pe site-ul oficial si vor consta in premii in bani (pentru OPEN), diplome, cupe si trofee (pentru AG).

5.3.2. Premiile in bani vor fi virate prin transfer bancar, in termen de 30 de zile lucratoare din momentul transmiterii detaliilor de catre castigatori (e-mail catre organizatori cu Numele si nr contului bancar). Contravaloarea premiilor in bani nu poate fi transferata decat intr-un cont deschis pe numele castigatorului (exceptie poate face cazul in care este premiat un minor – unul dintre parinti poate incasa in contul personal contravaloarea premiului, completand o declaratie in acest sens). Eventualele taxe datorate si achitarea contravalorii acestora revine direct in sarcina fiecarui castigator.

5.3.3. Diplomele de participare vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul competitiei la cel mult 3 zile lucratoare dupa eveniment.

5.3.4. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc in zona de desfasurare a evenimentului, la start /sosire, programul acesteia fiind anuntat pe site-ul oficial.

SECTIUNEA 6. CONDITII ADMINISTRATIVE

6.1. Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara rutei de alergare/ciclism avand grija sa nu deterioreze zonele de spatiu verde.

6.2. In caz de forta majora, organizatorii pot lua decizia unor modificari de traseu sau program. La limita, se poate decide inclusiv anularea cursei, in situatii exceptionale. Prin forta majora se intelege orice eveniment care ar putea avea influenta semnificativa asupra bunei desfasurari a competitiei, cum ar fi: inundatii majore, furtuni, dezastre naturale sau evenimente social politice majore. In aceste situatii, taxa de participare nu va fi returnata.

6.3. Organizatorii pot efectua modificari ale programului, traseului sau ale altor detalii ale concursului, in functie de situatii diverse ce pot aparea pe parcursul derularii Evenimentului (ex: conditii meteo nefavorabile, includerea unor noi elemente in program etc). Aceste modificari vor fi anuntate participantilor si celor interesati prin intermediul sitelui oficial si la fata locului.

6.4. Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de inscriere si nici de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.

6.5. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.