Împreună dăruim #energiepentrubine

Bine ai venit în Ținutul Maratonului!

Descarcă aplicația

Capitală: Râmnicu Vâlcea

Populație: 15.744 (în creștere)

Președinte: Ondrej Safar (CEO CEZ România)

Constituție: Termeni și condiții

Cauza 1

Fundația Alex Tache construiește în comuna Galicea, județul Vâlcea o casă de tip familial pentru 12 copii abandonați. Proiectul se suprapune cu strategia guvernamentală care își propune eliminarea centrelor de plasament mamut în care trăiesc până la 100 de copii și mutarea lor în aceste case cu până la 12 ocupanți, unde copiii beneficiază de educație și supraveghere ca într-o familie.

Inspirația pentru proiectul NEST a venit de la fondatorul Fundației – Alex Tache, cel care în urmă cu 13 ani, la vârsta de 20 de ani a fost diagnosticat cu cancer osos și a trecut prin multiple operații și tratamente chimioterapeutice în urma cărora i-a fost amputat un picior. Proiectul se diferențiază de celelalte case de tip familial prin faptul ca Alex își dorește să locuiască alături de copii.

Suma pe care Fundația o va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către construcția casei de tip familial, pentru una dintre lucrările necesare (Ex. dotări, finisaje interioare/exterioare – tencuieli, placări sau montarea instalațiilor termice, sanitare, electrice).

Vrei să susții această cauză socială?

Cauza 2

Fundația Regală Margareta a României a fost înființată în 1990 de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai I. De-a lungul celor 30 de ani de activitate, Fundația a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii.

Prin programele dedicate, a oferit șansa unei vieți mai bune pentru 30.000 de copii aflați în situații dramatice de viață (sărăcia extremă, risc de abandon școlar, probleme de sănătate sau excluziune socială). Încă din anul 1993, Fundația a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să combată izolarea și singurătatea și să ajute la creșterea calității vieții acestora, peste 180.000 de persoane vârstnice au primit sprijin de-a lungul timpului.

Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită, care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

Suma pe care Fundația o va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către Telefonul Vârstnicului, o linie telefonică gratuită, națională, lansată în sprijinul seniorilor. Proiectul are ca scop creșterea calității vieții și a participării sociale în rândul vârstnicilor și vine ca răspuns la problemele cu care aceștia se confruntă în România. Consilierii sociali oferă îndrumare persoanelor vârstnice precum și: informații actualizate despre serviciile sociale active în comunități, consiliere psihologică, sprijin practic sau emoțional, alinarea singurătății.

Vrei să susții această cauză socială?

Cauza 3

Asociația Vatra cu Idei și-a asumat misiunea de a sprijini comunitatea rurală pentru a se dezvolta, de a aduce o schimbare în viețile tinerilor de la țară, prin derularea unor proiecte cu caracter educațional şi social, promovând principiile economiei și responsabilității sociale.

Echipa Vatra depune eforturi, an de an, să realizeze proiecte utile pentru comunitate, să creeze evenimente de promovarere a zonei, pretexte de întâlnire între oameni, contexte de învățare unii de la alții, de comunicare cu natura.

Proiectul „Pădurea care vindecă” își propune amenajarea unui spațiu în pădure pentru realizarea unor ateliere de educație silvică pentru copiii din grădinițe și școli gimnaziale, pentru dezvoltarea unei noi atitudini față de pădure, mediu și sănătate. Se va oferi acces la o terapie mai puțin cunoscută și folosită la noi în țară – terapia silvică, care aduce beneficii de sănătate. Proiectul îi va ajuta pe copii să fie curajoși și independenți, le va dezvolta încrederea în sine și creativitatea și le va schimbă în bine comportamentul față de pădure. Criza sanitară prin care trece omenirea a determinat o reconsiderare a spațiului de învățare, cu recomandările către spații deschise, preferabil în natură. Astfel că, proiectul va ajuta la crearea unui spațiu non-formal de desfășurarea a unor activități de învățare, în cadrul căruia vor fi găzduite și evenimente cu caracter tradițional pentru comunitatea  locală sau ale asociației.

Activitățile din proiect se vor desfășura în comuna Nicolae Bălcescu (sediul Asociației Vatra cu Idei) pentru copiii din comunele de pe Valea Topologului – Galicea, Milcoiu, Frâncești, Pietrari și municipiul Râmnicu Vâlcea.

Vrei să susții această cauză socială?