Bine ai venit în Ținutul Maratonului!

Descarcă aplicația

Capitală: Râmnicu Vâlcea

Populație: 16.093 (în creștere)

Președinte: Ondrej Safar (CEO CEZ România)

Constituție: Regulament

Cauze sociale

Ai susținut această cauză socială?
Felicitări!

Cauza 1

Fundația Alex Tache construiește în comuna Galicea, județul Vâlcea o casă de tip familial pentru 12 copii abandonați. Proiectul se suprapune cu strategia guvernamentală care își propune eliminarea centrelor de plasament mamut în care trăiesc până la 100 de copii și mutarea lor în aceste case cu până la 12 ocupanți, unde copiii beneficiază de educație și supraveghere ca într-o familie.

Inspirația pentru proiectul NEST a venit de la fondatorul Fundației – Alex Tache, cel care în urmă cu 14 ani, la vârsta de 20 de ani a fost diagnosticat cu cancer osos și a trecut prin multiple operații și tratamente chimioterapeutice în urma cărora i-a fost amputat un picior. Proiectul se diferențiază de celelalte case de tip familial prin faptul ca Alex își dorește să locuiască alături de copii.

Suma pe care Fundația o va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către construcția casei de tip familial, pentru una dintre lucrările necesare (Ex. dotări, finisaje interioare/exterioare – tencuieli, placări sau montarea instalațiilor termice, sanitare, electrice).

Cauza 2

Secția de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea

În fiecare an la spitalul din Râmnicu Vâlcea se nasc peste 2.000 de copii iar 200 dintre aceștia sunt născuți prematur sau cu probleme medicale și necesită îngrijiri de specialitate. Suma care se va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către achiziția de echipament medical de performanță pentru buna funcționare a secției de neonatologie (incubatoare, ventilatoare, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale sau o masă de resuscitare).

Crucea Roșie – Filiala Vâlcea

Crucea Roșie – Filiala Vâlcea este un partener de tradiție al Maratonului Olteniei. Anul acesta, implicarea sa se va concretiza în participarea la eveniment cu ambulanțe pentru buna desfășurare, prezența echipelor de voluntari în punctele cheie și în sprijinul acordat în implementarea cauzei Spitalului Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea.

În afară de cursurile desfășurate de către Crucea Roșie Vâlcea, filiala desfășoară activități de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate, activități de promovare a tehnicilor de acordare a primului ajutor.

Din decembrie 2020, Societatea Naționala de Cruce Roșie din România – Filiala Vâlcea este autorizată cu serviciu de ambulanță cu două ambulanțe de tip B1/B2 pentru: asistență medicală de urgență și transport sanitar asistat, asistență medicală la evenimente private sau publice, manifestări sportive sau artistice, transportul pacienților asistat cu medic sau asistent medical la cerere.

Vrei să susții această cauză socială?

WV orange transparent

Cauza 3

World Vision România. Din 2008, organizația non-guvernamentală derulează programul “Vreau în clasa a 9-a”, care oferă burse pentru peste 700 de elevi din mediul rural, pentru ca aceștia să meargă la liceu, și investește în dezvoltarea lor personală. Pentru că școlilor din mediul rural li se acordă atenția cea mai mică pentru accesul la educație, iar ponderea elevilor de clasa a VIII-a care optează pentru învățământul profesional este sub 15%, World Vision România și-a propus să sprijine educația, pentru a ajuta cât mai mulți copii să termine liceul și să devină adultul de mâine îndreptat către o meserie. De 13 ani, programul se desfășoară în 6 județe – Dolj, Iași, Ialomița, Vaslui, Vâlcea și Cluj, iar în fiecare an peste 500 de elevi primesc burse de câte 350 lei fiecare.

Suma care se va strânge în timpul Maratonului Olteniei va fi direcționată către elevii din județul Vâlcea.

Vrei să susții această cauză socială?