Cauze sociale

Maratonul Olteniei este un eveniment sportiv cu tradiție în fapte bune.

În fiecare an, Grupul CEZ în România dublează și donează taxele de înscriere ale participanților către 3 cauze sociale care susțin comunitatea din Oltenia. 

Urmărește Muzeul De Fapte Bune pentru a descoperi mai mult despre energia pentru bine dăruită până acum la Maratonul Olteniei. 

În 10 ani de Maratonul Olteniei, am donat peste 137.000 EUR comunității locale și au fost implicați peste 5.760 de iubitori ai sportului.

Înscrie-te la o cursă de Trail Run sau MTB pentru a susține cauzele sociale ale ediției #11!

În 2023, Maratonul Olteniei direcționeazaă toate fondurile strânse din taxele de înscriere și dublate de către CEZ România, către sprijinul sănătății și educației copiilor din județul Vâlcea. 

Cele trei cauze sociale care vor primi multă #energiepentrubine la #MO2023 sunt 

 

  • Secția de Maternitate a Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Valcea, care va fi dotată cu echipamente medicale; 

 

  • Fondul Științescu al Asociatiei Comunitare Valcea care va implementa proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea pentru știință copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani. Copiii vor descoperi miracolele naturii, vor arunca o privire în viitor și vor învăța mai ușor științele exacte, dezvoltându-și abilitățile necesare generației de inovatori ai secolului XXI. 

 

  • Asociatia AVA din Râmnicu Vâlcea care derulează activități de pregătire intermediară pentru abordarea unui sport pentru copiii cu dizabilități, într-un context de socializare autentic pentru copii.