Bine ai venit în Ținutul Maratonului!

Descarcă aplicația

Capitală: Râmnicu Vâlcea

Populație: 16.093 (în creștere)

Președinte: Ondrej Safar (CEO CEZ România)

Constituție: Regulament

Cauza 1

Fundația Alex Tache construiește în comuna Galicea, județul Vâlcea o casă de tip familial pentru 12 copii abandonați. Proiectul se suprapune cu strategia guvernamentală care își propune eliminarea centrelor de plasament mamut în care trăiesc până la 100 de copii și mutarea lor în aceste case cu până la 12 ocupanți, unde copiii beneficiază de educație și supraveghere ca într-o familie.

Inspirația pentru proiectul NEST a venit de la fondatorul Fundației – Alex Tache, cel care în urmă cu 14 ani, la vârsta de 20 de ani a fost diagnosticat cu cancer osos și a trecut prin multiple operații și tratamente chimioterapeutice în urma cărora i-a fost amputat un picior. Proiectul se diferențiază de celelalte case de tip familial prin faptul ca Alex își dorește să locuiască alături de copii.

Suma pe care Fundația o va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către construcția casei de tip familial, pentru una dintre lucrările necesare (Ex. dotări, finisaje interioare/exterioare – tencuieli, placări sau montarea instalațiilor termice, sanitare, electrice).

Vrei să susții această cauză socială?

Cauza 2

Secția de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea. În fiecare an la spitalul din Râmnicu Vâlcea se nasc peste 2.000 de copii iar 200 dintre aceștia sunt născuți prematur sau cu probleme medicale și necesită îngrijiri de specialitate. Suma care se va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către achiziția de echipament medical de performanță pentru buna funcționare a secției de neonatologie (incubatoare, ventilatoare, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale sau o masă de resuscitare).

Vrei să susții această cauză socială?

Cauza 3

World Vision România. Din 2008, organizația non-guvernamentală derulează programul “Vreau în clasa a 9-a”, care oferă burse pentru peste 700 de elevi din mediul rural, pentru ca aceștia să meargă la liceu, și investește în dezvoltarea lor personală. Pentru că școlilor din mediul rural li se acordă atenția cea mai mică pentru accesul la educație, iar ponderea elevilor de clasa a VIII-a care optează pentru învățământul profesional este sub 15%, World Vision România și-a propus să sprijine educația, pentru a ajuta cât mai mulți copii să termine liceul și să devină adultul de mâine îndreptat către o meserie. De 13 ani, programul se desfășoară în 6 județe – Dolj, Iași, Ialomița, Vaslui, Vâlcea și Cluj, iar în fiecare an peste 500 de elevi primesc burse de câte 350 lei fiecare.

Suma care se va strânge în timpul Maratonului Olteniei va fi direcționată către elevii din județul Vâlcea.

WV orange transparent

Vrei să susții această cauză socială?