Bine ai venit în Ținutul Maratonului!

Descarcă aplicația

Capitală: Râmnicu Vâlcea

Populație: 16.093 (în creștere)

Președinte: Ondrej Safar (CEO CEZ România)

Constituție: Regulament

Cauza 1

Fundația Alex Tache construiește în comuna Galicea, județul Vâlcea o casă de tip familial pentru 12 copii abandonați. Proiectul se suprapune cu strategia guvernamentală care își propune eliminarea centrelor de plasament mamut în care trăiesc până la 100 de copii și mutarea lor în aceste case cu până la 12 ocupanți, unde copiii beneficiază de educație și supraveghere ca într-o familie.

Inspirația pentru proiectul NEST a venit de la fondatorul Fundației – Alex Tache, cel care în urmă cu 14 ani, la vârsta de 20 de ani a fost diagnosticat cu cancer osos și a trecut prin multiple operații și tratamente chimioterapeutice în urma cărora i-a fost amputat un picior. Proiectul se diferențiază de celelalte case de tip familial prin faptul ca Alex își dorește să locuiască alături de copii.

Suma pe care Fundația o va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către construcția casei de tip familial, pentru una dintre lucrările necesare (Ex. dotări, finisaje interioare/exterioare – tencuieli, placări sau montarea instalațiilor termice, sanitare, electrice).

Vrei să susții această cauză socială?

Cauza 2

Secția de Neonatologie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea. În fiecare an la spitalul din Râmnicu Vâlcea se nasc peste 2.000 de copii iar 200 dintre aceștia sunt născuți prematur sau cu probleme medicale și necesită îngrijiri de specialitate. Suma care se va strânge în urma Maratonului Olteniei va fi direcționată către achiziția de echipament medical de performanță pentru buna funcționare a secției de neonatologie (incubatoare, ventilatoare, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale sau o masă de resuscitare).

Vrei să susții această cauză socială?

Cauza 3 – revenim în curând cu informații