ȚARĂ, ȚARĂ

VREM MARATONIȘTI!

29-30 AUGUST 2020

Cauze sociale 2019

Fundația Progress – proiectul CODE Kids

Fundația Progress este o organizație neguvernamentală care pilotează inițiative locale in domeniul educației/formării, (e-) incluziunii și dezvoltării comunitare pe care le implementează apoi, la nivel național, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale.

Maratonul Olteniei 2019 va susține dezvoltarea proiectului CODE Kids al fundației, care are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Inițiativa presupune dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din zona Olteniei (județele Argeș, Gorj, Vâlcea), precum și un program în care 9 mentori CEZ Vânzare vor susține workshop-uri de competențe non-tehnice (public speaking, leadership, tehnici de vânzări).

Habitat for Humanity Romania – proiect de construire case în comuna Vaideeni

Habitat for Humanity Romania este cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, care are drept misiune eradicarea locuirii precare și lipsa de adăpost. ONG-ul a reușit să ajute din 1996, peste 91.600 de oameni sa aibă o casă decentă, să își îmbunătățească condițiile de locuit și să fie mai bine pregătiți în fața unor posibile dezastre naturale sau casnice.

Habitat for Humanity construiește cu ajutorul voluntarilor români – angajați ai companiilor care ne sponsorizează proiectele – și voluntari străini veniți din toată lumea pentru a contribui la îmbunatățirea condițiilor de locuire din România. Susținerea din partea Maratonului Olteniei 2019 va fi direcționată către programul de construire case, derulat de Habitat for Humanity. Proiectul va include și o componentă de voluntariat intern, întrucât o echipă de voluntari CEZ va participa la proiectul de construire de case în comuna Vaideeni, județul Vâlcea, care au fost afectate de inundațiile din anul 2014.

Crucea Roșie Vâlcea – echipamente și dispozitive medicale noi pentru serviciul de ambulanță

Crucea Roșie România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În 2017, în urma sprijinului Maratonului Olteniei, filiala Crucea Roșie Vâlcea s-a axat pe înființarea unui serviciu local de ambulanță, care a fost dotat și autorizat de către Ministerul Sănătății ca dispozitiv medical tip A2.

Serviciul de ambulanță al filialei Crucea Roșie Vâlcea va beneficia de echipamente și dispozitive medicale noi (echipament pentru manevrarea, imobilizarea și transportul pacientului; aparatură / echipamente pentru resuscitare – respirație; aparatură monitorizare – defibrilare – evaluare – administrare medicamente / soluții; materiale sanitare), cu sprijinul Maratonului Olteniei 2019.