În 2021, ne-am reîntâlnit în Ținutul Învingătorilor!
Într-un format mixt (curse online/ offline), Maratonul Olteniei și-a redeschis porțile la Râmnicu Vâlcea, în perioada 28 – 29 august 2021. Participanții la Maratonul Olteniei au fost invitați să devină cetățeni ai Ținutului Învingătorilor, o competiție ca un manifest către o nouă normalitate, în care stilul de viață sănătos este un element definitoriu.
Bilanțul ediției a 9-a a Maratonului Olteniei include 400 de participanți la cursele fizice, 231 la cele virtuale, 50 de voluntari CEZ și cel mai important, multă #energiepentrubine dăruită comunității:
- 12.323 euro pentru Spitalul de Urgență Râmnicu Vâlcea – Secția de Neonatologie
- 5.237 euro pentru Fundația Alex Tache, Casa Nest
- 2.822 euro pentru Fundația World Vision România și programul “Vreau în clasa a-9-a”.
La sumele strânse din taxele de participare și dublate de CEZ România se adaugă și suma de 439 euro, strânsă pe platforma de donații Galantom.
Cei 631 de participanți curajoși care au concurat la categoriile:
- MTB – proba scurtă (22 km): 110 luând startul la Râmnicu Vâlcea și 58 în cursele virtuale și proba lungă (33 km): 82 la Râmnicu Vâlcea și 32 în cursele virtuale
- Trail Run – proba scurtă (12 km): 135 la Râmnicu Vâlcea și 110 în cursele virtuale și la proba lungă (22 km): 73 la Râmnicu Vâlcea și 31 în cursele virtuale
- Cursa pentru persoane în scaune rulante (12 km, opțiuni scaun rulant sau hand bike) la care au participat 12 persoane, taxele de participare fiind gratuite – pentru a două oară consecutiv la Maratonul Olteniei.
Amintiri de la Maratonul Olteniei 2021
Pe lângă amintirile și prieteniile legate la cursele fizice, pe traseele din jurul Municipiului Râmnicu Vâlcea, pozele fiind disponibile AICI sau pe pagina de Facebook a evenimentului, ediția MO 2021 a însemnat și:
- pictura murală executată de artistul Cristian Scutaru, pe pereții Colegiului Energetic Râmnicu Vîlcea, în semn de recunoștință pentru istoria sportului din oraș. Video-ul realizării muralului poate fi urmărit aici.
- Doze de inspirație și în același timp povești din Ținutul Maratonului, în podcasturile Fain și Simplu, găzduite de Mihai Morar. Urmăriți aici Episodul 1, Episodul 2 si Episodul 3.