Împreună dăruim #energiepentrubine

Copiii din Valcea vor beneficia de echipamente medicale vitale ca urmare a donatiilor de la Maratonul Olteniei organizat de CEZ Romania

Alergatorii si biciclistii care vor participa la editia din acest an a Maratonului Olteniei vor aduce o sansa in plus copiilor internati la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Ramnicu Valcea. Contravaloarea taxelor si cea a donatiilor individuale facute de sportivi direct pe site-ul http://www.maratonulolteniei.ro va fi suplimentata de catre CEZ Romania pana la atingerea sumei de 15.000 Euro, suma necesara pentru achizitionarea unui sistem chirurgical cu radiofrecventa pentru dotarea Sectiei de Pediatrie.

Aparatul cu radiofrecventa permite utilizarea unei metode minim invazive, prin care se pot trata multiple afectiuni ale copiilor printr-o interventie sigura. Acest echipament va facilita accesul copiilor din Valcea la metode moderne de tratament, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa plece din judet pentru a beneficia de avantajele unor servicii medicale avansate. Cele mai frecvente cazuri medicale de folosire a acestui aparat sunt amigdalectomii si adenoidectomii (scoaterea amigdalelor si a polipilor).

Afectiuni ale copiilor mari sau chiar ale adultilor, precum rinita cronica hipertrofica, distrugerea unor tumori de dimensiuni mai mici de la nivelul nasului sau gurii, radiocauterizarea unor leziuni dermatologice, pot fi de asemenea tratate cu ajutorul echipamentului medical.

Anul trecut, suma stransa din taxele de participare la Maratonul Olteniei, la care s-a adaugat suplimentarea oferita de CEZ Romania pana la atingerea sumei de 13.000 Euro, a fost utilizata pentru dotarea Sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea cu echipamente vitale.

Maratonul Olteniei este un eveniment al CEZ Romania, organizat cu sprijinul Hyper Sport si Padina Fest, al Primariei Municipiului Ramnicu Valcea si al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Valcea.
Editia din acest an are alaturi parteneri pentru care sprijinirea unui eveniment sportiv si a unei cauze a devenit deja traditie: Adrem Invest – partener principal, alaturi de Ciga Energy, Reinvest si firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii in calitate de parteneri Gold si Energobit, EY Romania, Fine Consulting, InformLykos in calitate de parteneri Silver.