Interviu RC Europe – partener TEAMPOWER

Împreună dăruim #energiepentrubine

Interviu RC Europe - partener #TEAMPOWER

Grupul ceh RC Europe, prezent în România încă din 2005, este un important dezvoltator imobiliar și un partener strategic pentru companii de renume din industria de retail și energie.

Jucând pe o piață imobiliară din ce în ce mai dinamică, RC Europe a dezvoltat până în prezent magazine pentru rețele de retail precum Penny Market, Kaufland sau Lidl, cât și spații de birouri în importante orașe din țară. În anul 2017 grupul a implementat conceptul propriu de galerii de retail în vecinătatea  supermarketurilor sub denumirea NEST iar pasul important care va urma este construirea unui ansamblu impresionant de birouri în București, precum și dezvoltarea proiectelor rezidențiale.

 Grupul deține la nivel internațional un portofoliu diversificat de spații de retail, de birouri și apartamente în Cehia, România, Serbia, și Croația.  

  1. Ce părere ați avut despre ediția virtuala MO2020, cum v-a schimbat planurile?

Am avut plăcerea de a participa și anul acesta la Maratonul Olteniei, ediția virtuală fiind oportunitatea perfectă de a face parte, în continuare, dintr-o comunitate sănătoasă și activă, dar în condiții de siguranță. Planurile nu ni s-au schimbat foarte mult, datorită faptului că totul s-a desfășurat în mediul virtual și cu un program flexibil, fiecare a avut libertatea de a se organiza după bunul plac.

  1. Cum v-ați simțit în calitate de parteneri virtuali? Acest tip de eveniment este o premieră?

Ediția virtuală a fost o premieră pentru noi, și ne-am bucurat să fim alături de acest eveniment ca parteneri Platinum. Pentru a șasea oară consecutiv alături de Grupul CEZ din România susținem oamenii activi și suntem mândri că am putut ajuta prin efortul depus de la distanță!

  1. Aveți colegi angajați care au participat la una dintre cursele de anul acesta?

Dintre colegii noștri de la RC Europe, îi putem menționa pe Andrei Rati și pe Miloslav Hartman care au participat la cursele de MTB 33 km și alergare 10,5 km și respectiv MTB 33 km. A fost o experiență unică pentru noi și suntem bucuroși că am putut susține cauzele sociale în acest fel.

  1. Alergare virtuală sau eveniment real?

Pentru a respecta condițiile de siguranță în contextual actual, activitățile atât de recreere cât și cele de perfomanță sunt bine venite și în mediul virtual. Desigur că ne lipsește competiția și adrenalina unui eveniment real și sperăm că ne vom revedea cu toții la Maratonul din 2021. Nu numai că acest Maraton încurajează participanții să aibă obiceiuri mai sănătoase, dar le ofera și oportunitatea de a face o faptă bună!

Mulțumim CEZ România pentru tradiția respectată indiferent de situație, pentru creativitate și implicare continuă în cauzele sociale. #Energiavinedelaoameni

Interviu Ministerul Tineretului și Sportului- partener TEAMPOWER

Împreună dăruim #energiepentrubine

Interviu Ministerul Tineretului și Sportului - partener #TEAMPOWER

 
  

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) are responsabilitatea socială de a gestiona toate aspectele legate de domeniul sportului și al tinerilor din România.


La baza activității sale stau concepțiile europeană și națională, privind organizarea și promovarea sportului, ca drept al omului. Rolul important pe care îl are sportul prin funcțiile sale socială, educațională, culturală și economică îl confirmă ca una dintre cele mai însemnate componente în dezvoltarea omului în plan fizic, psihic și motric. În orice societate avansată, sportul reprezintă un fenomen social, o formă privilegiată de cultură, care îmbracă multiple aspecte: experiență individuală și instituție, excelență sportivă și recreere, expresie spontană și tehnică elaborată, practică educativă și spectacol, exercițiu fizic și conduită psihică, toate conturând un ansamblu de valori specifice, relaționate condiției umane.

Ca misiune, MTS își propune să acționeze ca un catalizator și facilitator în inițierea unor strategii durabile și sustenabile la nivel național, pentru ameliorasrea / maximizarea potențialului bio-psiho-motric și de integrare socială a cetățenilor, într-un cadru organizațional, metodologic și legislativ optim, de prioritizare a disciplinelor sportive în concordanță cu tradițiile și opțiunile lumii sportului românesc. În aceste demersuri, MTS conlucrează cu celelalte ministere, cu autorități ale administrației publice centrale și locale, cu COSR, cu federațiile sportive și cu alte organizații cu atribuții în domeniu.

Ministerul Tineretului și Sportului din România este instituția care își asumă responsabilitatea de a pune în practică o viziune coerentă privind promovarea sportului, ca factor de sănătate, educație, performanță și integrare socială. Sportul trebuie să răspundă aspirațiilor și nevoilor tuturor categoriilor de populație, conferindu-le acestora o dimensiune specifică, pe care nici un alt tip de activitate nu o poate oferi.

Dnul Ionuț Stroe – Ministrul Tineretului și Sporturilor răspunde întrebărilor echipei Maratonul Olteniei 20.20.

  1. Ce părere ați avut despre ediția virtuală MO2020, cum vi s-a părut evenimentul de acest tip?

A fost un eveniment reușit, din punctul meu de vedere, pentru că ideea după care l-ați organizat a fost una originală. Este foarte important ca în aceste vremuri speciale pe care le trăim să ne adaptăm cât mai bine noilor reguli sanitare și să continuăm să facem sport în siguranță. Pentru mine a fost o premieră participarea la o competiție de acest gen, deși alerg constant, însă pe distanțe mai mici, de 5-7 kilometri. Am avut un pic emoții să trec la 10 kilometri dintr-odată, nu am avut nici foarte mult timp ca să mă pot pregăti pentru o asemenea distanță, însă îmi plac provocările. Până la urmă, o competiție înseamnă depășirea propriilor limite. Mai mult, m-am bucurat că, prin participarea noastră, am putut să ne implicăm și într-un proiect social, pentru că este foarte important să sprijinim cât mai mult acțiunile cu impact în comunitățile locale.

  1. Cum v-ați simțit în calitate de parteneri virtuali? Acest tip de eveniment este o premieră?

Într-adevăr este o premieră  acest parteneriat virtual, însă pentru noi, ca minister, este important să promovăm mișcarea, să o încurajăm, mai ales în situația aceasta de pandemie. O astfel de competiție oferă tuturor posibilitatea să concureze, indiferent de locul în care se află, fără a se expune la vreun risc sanitar. Suntem deschiși la acest fel de evenimente, este important să facem sport, să facem mișcare și în această perioadă.

  1. Aveți colegi care au participat la una dintre cursele de anul acesta?

Chiar la Maratonul Olteniei am alergat împreună cu un coleg din minister, secretarul general, Ciprian Pasailă.

  1. Alergare virtuală sau eveniment real?

Depinde de vremurile pe care le trăim. Ambele sunt bune, important este să facem mișcare. Să ne gândim că alergarea virtuală îți oferă foarte multe variante, îți poți alege singur traseul, mai mult, cum a fost la Maratonul Olteniei, ai posibilitatea de a-ți alege și ziua când te simți pregătit pentru a alerga distanța respectivă, nu există riscul ca în ziua stabilită a maratonului, din diferite cauze, să nu te poți prezenta la start. La fel, evenimentul real îți oferă acel sentiment de apartenență la un grup, de solidaritate, acele momente în care încurajările sunt reciproce. Însă, repet, trebuie să ne adaptăm vremurilor și, mai ales, să continuăm să facem sport.

Interviu ADREM – partener TEAMPOWER

Împreună dăruim #energiepentrubine

Interviu ADREM - partener #TEAMPOWER

Adrem captează esența companiilor Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link și are menirea de a valorifica potențialul tehnologic și creativitatea angajaților în scopul eficienței energetice și dezvoltării sustenabile. De peste 28 de ani, oferă clienților produse, soluții și servicii dedicate domeniului energetic.

În cadrul ediției de anul trecut, ADREM a fost partenerul care a asigurat hidratarea în Ținutul Verde al Maratonului, astfel încât participanții să poată avea o performanță optimă în cadrul cursei. Anul acesta, ADREM a rămas un partener loial, fiind prezent ca partener Teampower în cadrul Maratonului Virtual 20.20.

  1. Ce părere ați avut despre ediția virtuala MO2020, cum v-a schimbat planurile?

Ne-am bucurat să putem participa și în acest an la Maratonul Olteniei, iar ediția virtuală ne-a dat ocazia să alergăm și să pedalăm în condiții de siguranță, dar mai mult de atât, să ne implicăm în comunitate într-un moment în care cei mai vulnerabili dintre noi au nevoie de sprijin mai mult ca oricând.  Cetățenii din Ținutul Maratonului au dovedit că sunt adaptabili și flexibili, iar niciun context, indiferent cât de dificil, nu ne împiedică să ne urmăm pasiunea pentru sport și să ne implicăm activ în proiectele comunitare care aduc o schimbare în bine. Chiar dacă avem colegi are au participat singuri la proba de Trail Running, de exemplu, în realitate niciunul dintre noi nu a fost singur, pentru că facem parte dintr-o echipă unită, avem un scop comun – de a susține cauzele sociale în care credem – și am fost acolo unii pentru alții, pe grupurile de WhatsApp, pe telefon și social media.   

  1. Cum v-ați simțit în calitate de parteneri virtuali? Acest tip de eveniment este o premieră?

Pentru noi a fost o provocare pe care am acceptat-o cu mare plăcere și putem spune că, da, ediția virtuală a fost o premieră. În ultimii șapte ani, echipa Adrem a fost prezentă la fiecare ediție a competiției și, pe lângă concurenții pentru care Maratonul a devenit o tradiție, mereu am avut colegi noi care ni s-au alăturat. E adevărat că ne-a lipsit activitatea de voluntariat, dar o parte dintre voluntarii de anul trecut s-au înscris acum pentru Trail Running și MTB unde au avut o altfel de experiență și au explorat Ținutul Maratonului din rolul de concurent. Așteptăm cu nerăbdare Maratonul din 2021!

  1. La ce probe a participat echipa Adrem în acest an?

Echipa Adrem a participat la cursele de Trail Running 10.5 km, 21.5 km si 42 km, dar si la proba MTB 33 km. Suntem mândri de toți colegii noștri: de Andreea, care a alergat pentru prima dată 10.5 km și Mihai, care s-a încumetat să mai încerce o dată semi-maratonul de 21.5km, de Alex Floricel, colegul nostru din Slatina, un împătimit al sportului și o adevărată inspirație pentru noi, care a alergat întreaga distanță de 42 de km. Mai departe, avem colegii de la MTB, care au avut o pană de bicicletă, au preferat să pună stop până când s-a remediat problema și toți membrii echipei și-au putut continua traseul. Iar Corneliu, CEO-ul nostru, ca în fiecare an a fost alături de noi, să dea tonul, să ne impulsioneze și să ne arate că se poate.    

  1. Alergare virtuala sau eveniment real?

Cel mai important este să fim în siguranță, noi și cei din jurul nostru, pentru că în rest ne putem adapta și maratonul virtual din acest an este cea mai bună dovadă în acest sens. Ambele formate au farmecul lor, dar sigur că ne dorim să depășim cât mai repede criza sanitară cauzată de pandemie și putem din nou să fim cu toții, împreună, în Ținutul Maratonului. Aveți grijă de voi și să ne revedem la anul, cu bine, la o nouă ediție – noi deja ne gândim la ea!