Împreună dăruim #energiepentrubine
MO 2019 va sprijini orele de coding și STEM pentru copii, tineri și bibliotecari din mediul rural - proiect CODE Kids derulat de Fundatia Progress
1. Care este legătura pe care o aveți cu comunitatea vâlceană?
Colaborăm cu bibliotecile rurale din județul Vâlcea de aproape 3 ani și, tot în această perioadă, am instruit peste 200 de copii în bazele programării și ale competențelor STEM. Anul acesta, avem cluburi de programare deschise în bibliotecile publice din Râmnicu Vâlcea, Pietrari, Tomșani, Tetoiu și Frâncești. Ne bucurăm de un parteneriat foarte bun cu cei de la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, care fac ca proiectele noastre să funcționeze.
2. În ce măsură sunteți familiarizați cu impactul evenimentului Maratonul Olteniei la nivel local? Ce părere aveți despre toate inițiativele și realizările pe plan local de până acum (cauzele sociale din anii anteriori)?
Știm că Maratonul Olteniei a fost sold out în foarte scurt timp și lucrul acesta ne arată că există un interes mare din partea celor care iubesc mișcarea în aer liber. Credem că în jurul acestui eveniment există o comunitate a oamenilor care își doresc să acționeze, să susțină diferite cauze sociale și prin exemplul lor să inspire noua generație.
Pentru noi, cei de la Fundația Progress, participarea la un astfel de eveniment reprezintă o premieră. Este pentru prima oară când avem oportunitatea aceasta și abia așteptăm să ne reîntâlnim cu comunitatea vâlceană și să simțim atmosfera creată de către participanți. Ne bucurăm să fim printre cauzele selectate pentru ediția din anul acesta și ne bucurăm să avem alături de noi un partener care investește în comunitățile rurale și în educația copiilor.
3. În ce se va materializa donația/sprijinul de la Maratonului Olteniei & CEZ România și cine vor fi beneficiarii direcți (ce presupune proiectul, cine sunt beneficiarii, care este impactul în comunitate/ care sunt schimbările în bine, etc.)?
Maratonul Olteniei 2019 va susține dezvoltarea proiectului CODE Kids, o inițiativă națională prin care creăm comunități active pentru dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural.
Prin încrederea oferită de către cei care participă la acest eveniment și prin sprijinul acestora ne propunem dezvoltarea cluburilor de programare din zona Olteniei (județele Argeș, Gorj, Vâlcea), prin dotarea cu noi tehnologii (calculatoare, periferice, kit-uri robotice).
Copiii au nevoie de repere. Ei au nevoie de persoane resursă care să reprezinte niște modele pentru ei. Copiii au nevoie de o șansă prin care să înțeleagă cum pot să producă o schimbare la nivel local. Considerăm că prin acest proiect le oferim această șansă și îi ajutăm să privească cu încredere în viitor.
4. Cum ați descrie în trei cuvinte colaborarea între CEZ România/Maratonul Olteniei cu dvs.?
Împreună. Comunitate. Viitor.
5. Cum ar suna un mesaj adresat participanților de la Maratonul Olteniei prin care motivați de ce este important ca aceștia să vă susțină?
Noi suntem CODE Kids România și te invităm în comunitatea noastră. Rescriem viitorul copiilor din mediul rural. Împreună!