Alergatul si mersul cu bicicleta, cele mai verzi sporturi

Deși ușor de intuit, este și fapt demonstrat științific că alergatul și ciclismul au cel mai mic impact asupra mediului dintre toate sporturile și modalitățile de deplasare. Un studiu publicat în 2011 în Journal of Physical Activity and Health sub numele de „Beneficiile ciclismului și alergatului pentru mediu: sănătate, mobilitate sau amândouă?” arată că mersul cu bicicleta și alergatul produc semnificativ mai puține emisii de carbon, deci poluează mai puțin spre deloc spre deosebire de alte modalități de transport ori alte sporturi, pot reduce ambuteiajul și îmbunătăți calitatea aerului, în mod special atunci când sunt folosite ca mijloc de transport. Pe lângă acestea, cele mai verzi sporturi reduc și riscul de boli cronice și îmbunătățesc starea generală a persoanei care le practică.


Micșorează-ți amprenta de carbon pedalând

Mersul cu bicicleta este o modalitate perfectă de a te menține în formă în timp ce îți reduci amprenta de carbon. Este un sport cu impact minim, fără emisii în atmosferă și fără a genera poluare, deci este o modalitate de transport și de a face sport cât se poate de sustenabilă. Pe lângă beneficiile aferente sportului, ca îmbunătățirea stării de sănătate și reducerea nivelului de stres, ciclismul ajută la decongestionarea traficului și îmbunătățește calitatea aerului în zonele preponderent urbane. Kudos pentru bicicliști!

Alergatul – impact minim asupra mediului

Un alt sport eco-friendly cu impact minim asupra mediului, alergatul în aer liber nu necesită echipament alimentat electric sau mașinării, poate fi practicat aproape oriunde și este astfel o modalitate convenabilă și sustenabilă de a rămâne activ. Pentru că tot ce ai nevoie atunci când alergi este de îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, urmărește să susții producători de echipament sportiv sustenabil, din materiale reciclate sau cu un impact minim asupra mediului.


Practică vara asta cele mai verzi sporturi!

Atât ciclismul cât și alergatul sunt două dintre sporturile cu impact aproape zero asupra mediului înconjurător, întrucât practicarea lor nu necesită nicio altă sursă de energie în afară de energia ta! 😊 Ai grijă să urmezi principiile Leave No Trace atunci când le practici în natură, urmărește să lași natura, flora și fauna la fel cum le-ai găsit și bucură-te de cele mai verzi sporturi singur sau în comunități iubitoare de sporturi verzi!