Mens sana in corpore sano – minte sănătoasă într-un corp sănătos, spune poetul roman Juvenal, iar în continuare noi simțim nevoia să ne extindem și să spunem sanum corpus in sano ambiente – corp sănătos într-un mediu sănătos. Pentru că suntem pasionați de energia verde, dar mai ales de starea dragii noastre planete, vrem să fim cât mai prietenoși cu mediul înconjurător, chiar și atunci când facem sport.  

Iată câteva idei care ne-au venit nouă despre cum să fii eco-friendly în timp ce te bucuri de o mișcare sănătoasă pentru minte și corp: 

  1. Folosește echipament eco-friendly: încurajează inițiativele prietenoase cu natura folosind echipamente sportive fabricate din materiale durabile ca plasticul reciclat, bumbacul organic sau bambusul. Ajuți astfel și la reducerea deșeurilor și la micșorarea poluării. 
  1. Înlocuiește sticla de apă cumpărată mereu pe fugă de la magazinul din drum cu o sticlă reutilizabilă – economisești și bani, și timp și scapi planeta de o cantitate măricică de deșeuri! 😊 
  1. Deplasează-te eco-friendly! De fiecare dată când este posibil, încearcă să mergi pe jos, cu bicicleta sau cu un mijloc de transport în comun în drum spre sală sau spre stadion. Vei reduce emisiile de carbon și te și încălzești extra înainte de antrenament! 
  1. Pregătește-te din timp! Evită materialele plastice de unică folosință ca paiele, tacâmurile sau recipientele pentru alimente. Pregătește-ți gustarea de după antrenament dinainte, folosindu-te de propriile recipiente sau ustensile reutilizabile. 
  1. Practică principiul Leave No Trace – atunci când practici sporturi în aer liber și mai ales în natură, urmează principiile Leave No Trace: lasă mediul așa cum l-ai găsit, fără a interveni asupra plantelor, animalelor sau a resurselor naturale. 
  1. Sport la lumina soarelui și în adierea vântului – atunci când vremea permite, alege un antrenament în aer liber, în parc sau chiar pe balcon, în schimbul unui antrenament la sală. Toate resursele energetice pe care le vei consuma vor fi cele ale corpului tău, iar sportul în natură poate fi mult mai plăcut! 
  1. Participă la evenimente sportive eco-friendly: susține evenimentele sportive care prioritizează sustenabilitatea, cum ar fi cursele care folosesc pahare compostabile sau evenimente care încurajează sportul în aer liber sau transportul în comun.  

Cu siguranță ar mai fi multe de zis despre cum putem fi mai eco-friendly când ne bucurăm de sport, dar fiecare drum are un prim pas, iar noi avem mare încredere în puterea primului pas. Așadar, ia-ți sticla de apă reutilizabilă și mută un antrenament de săptămâna asta din sală în parc.  

Planeta îți va mulțumi mai târziu! 😊