Echipamentul potrivit îți face antrenamentul mai plăcut

Alegerea unui echipament adecvat, pentru fiecare sport în parte, are un rol esențial în succesul antrenamentelor. Hainele destinate sportului au anumite proprietăți și sunt adaptate în funcție de tipurile de activități practicate. Astfel, acestea conferă confort și posibilitatea obținerii celor mai bune performanțe. La Maratonul Olteniei 2021, am inclus 2 ture de alergare, pe distanțe de 12 și 22 de kilometri, și două de MTB, pe 22 și 33 de km, iar echipamentul trebuie și el adaptat corespunzător.

Cum îți alegi hainele?

În primul rând, echipamentul trebuie să fie adaptat la condițiile meteo și la locul în care se desfășoară antrenamentul. Hainele trebuie să permită corpului să respire, iar acest lucru este foarte important atât vara, cât și iarna, pentru a preveni afecțiunile provocate de temperaturile extreme. Materialele trebuie să fie, de preferat, din fibre naturale sau speciale pentru activități sportive.

Importanța mișcării

Un alt factor important de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi echipamentul potrivit pentru alergare sau MTB este libertatea de mișcare pe care ți-o conferă. Hainele adecvate îți vor oferi confortul de a realizarea corect toate exercițiile. Dacă echipamentul este prea strâmt, starea de disconfort te va împiedica să te concentrezi. Nici hainele prea largi nu sunt recomandate în anumite sporturi, cum ar fi mountain bike. 

Cum alegi încălțămintea?

Încălțămintea joacă un alt rol esențial, motiv pentru care este important să fie aleasă după specificul activității sportive. De exemplu, pentru alergare, din cauza presiunii ridicate asupra încheieturilor, este recomandat să utilizezi pantofi cu talpă cât mai moale. În schimb, pentru mersul pe bicicletă, este necesar să alegi o pereche de pantofi mai rigizi, dar comozi, care să permită piciorului să respire.

Locurile la cursele fizice de la Râmnicu Vâlcea (29 august) sunt deja SOLD OUT! Însă avem locuri nelimitate la cursele virtuale, care pot fi parcurse oriunde te-ai afla. Detalii despre înscrieri, găsești aici: https://maratonulolteniei.ro/inscriere/cursevirtuale/ 

https://maratonulolteniei.ro/inscriere/cursevirtuale/