Împreună dăruim #energiepentrubine

#Energiepentrubine la puterea a-3-a la Maratonul Olteniei 2019, powered by CEZ Romania

Crucea Rosie Valcea, Habitat for Humanity Romania si Fundatia Progress vor fi beneficiarii Maratonului Olteniei 2019 iar concurentii vor avea si in acest an posibilitatea de a alege catre ce cauza sociala se indreapta taxele lor de participare. La final, sumele vor fi dublate de CEZ Romania, in beneficiul comunitatii locale.

Devenit traditie atat pentru CEZ Romania cat si pentru comunitatea de sportivi si voluntari creata in jurul evenimentului, Maratonul Olteniei a ajuns anul acesta la a 7-a editie. In fiecare an, competitia a evoluat, implicand tot mai multi concurenti, voluntari si participanti dar si sume importante, donate in scopul acoperirii nevoilor strigente ale comunitatii locale din aria operationala a Grupului CEZ in Romania.

Anul acesta, iubitorii de sport isi dau intalnire in zilele de 31 august – 01 septembrie, la Ramnicu Valcea, declarata capitala Tinutului Maratonului. Alaturi de concurenti, sustinatorii acestora dar si localnicii aflati in trecere prin parcul Zavoi se vor bucura de zonele tematice din parc, muzica si voie buna, alaturi de cei dragi.

Sprijinul oferit unui numar mai mare de cauze sociale contureaza o noua traditie pentru Maratonul Olteniei care in acest an va sprijini trei noi cauze sociale iar concurentii vor avea din nou oportunitatea de a alege proiectul pe care isi doresc sa il sustina.  

„Comunitatea locala are un loc special in cadrul activitatii noastre, atat la nivel operational cat si prin prisma proiectelor noastre de responsabilitate sociala. Maratonul Olteniei este un proiect de suflet pentru noi care s-a dezvoltat armonios si si-a format propria comunitate de iubitori de sport si fapte bune. Ne bucuram sa vedem cum an de an inspiram tot mai multi oameni sa ni se alature, sa adopte un stil de viata sanatos si sa daruiasca energie pentru bine”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

„In cei 3 ani de existenta, CODE Kids s-a transformat dintr-un proiect de initiere in programare a copiilor din mediul rural, intr-un program complex, prin care tinerii devin creatori de continut, dezvolta aplicatii digitale si animatii video. Nevoia de la care am pornit este din ce in ce mai vizibila la fiecare intalnire, din cele 95 de cluburi – elevii din mediul rural au nevoie de sprijin in educatie, astfel incat sa aiba aceleasi sanse de dezvoltare precum cei din mediul urban. Tehnologia pe care o aducem in bibliotecile publice, mentorii care sustin workshopuri sau specialistii care ii ajuta sa isi rezolve temele, ii motiveaza sa isi rescrie viitorul.”, a afirmat Ovidiu Ana, Director Programe, Fundatia Progress.

“Suntem bucurosi ca misiunea Habitat for Humanity merge mai departe si la Maratonul Olteniei 2019. Multumim echipei de voluntari CEZ care va participa efectiv la programul nostru de construire accelerata de la Vaideeni, Valcea. Fondurile stranse la maraton vor fi directionate catre acest program. Cu ajutorul partenerilor nostri si cu sprijinul voluntarilor, 10 familii ramase fara locuinte in urma viiturilor din 2014 se vor muta in case noi si vor incepe sa duca o viata decenta”, a declarat Roberto Patrascoiu, Director National Habitat for Humanity Romania.

„In ultimii 5 ani, am facut eforturi sustinute pentru a reconstrui activitatea umanitara in judetul Valcea. Cu sprijinul oferit la Maratonul Olteniei vom achizitiona echipamente si dispozitive moderne pentru dotarea serviciului de ambulanta, reusind astfel sa crestem performanta serviciilor preventive, sa intervenim corespunzator si sa permitem accesul in mod egal la resursele de asistenta si la spital.”, a declarat Ion Cherascu, Director Crucea Rosie din Romania – Filiala Valcea.

Despre beneficiarii Maratonului Olteniei 2019

Fundatia Progress – proiectul CODE Kids. Fundatia Progress este o organizatie neguvernamentala care piloteaza initiative locale in domeniul educatiei/formarii, (e-) incluziunii si dezvoltarii comunitare pe care le implementeaza apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare si de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovatie sociala pentru a ajunge la orice grup social, in special la cele marginale.

Maratonul Olteniei 2019 va sustine dezvoltarea proiectului CODE Kids al fundatiei, care are ca scop crearea unei miscari de coding si STEM in care copii, tineri si bibliotecari din mediul rural isi dezvolta competentele digitale si se implica in viata comunitatii din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Initiativa presupune dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din zona Olteniei (judetele Arges, Gorj, Valcea), precum si un program in care 9 mentori CEZ Vanzare vor sustine workshop-uri de competente non-tehnice (public speaking, leadership, tehnici de vanzari).

Habitat for Humanity Romania – proiect de construire case in comuna Vaideeni. Habitat for Humanity Romania este cel mai mare ONG din Romania in domeniul locuirii sociale, care are drept misiune eradicarea locuirii precare si lipsa de adapost.

ONG-ul a reusit sa ajute din 1996, peste 91.600 de oameni sa aiba o casa decenta, sa isi imbunatateasca conditiile de locuit si sa fie mai bine pregatiti in fata unor posibile dezastre naturale sau casnice.

Habitat for Humanity construieste cu ajutorul voluntarilor romani – angajati ai companiilor care ne sponsorizeaza proiectele – si voluntari straini veniti din toata lumea pentru a contribui la imbunatatirea conditiilor de locuire din Romania.

Sustinerea din partea Maratonului Olteniei 2019 va fi directionata catre programul de construire case, derulat de Habitat for Humanity. Proiectul va include si o componenta de voluntariat intern, intrucat o echipa de voluntari CEZ va participa la proiectul de construire de case in comuna Vaideeni, judetul Valcea, care au fost afectate de inundatiile din anul 2014.

Cruce Rosie Valcea – echipamente si dispozitive medicale noi pentru serviciul de ambulanta. Crucea Rosie Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

In 2017, in urma sprijinului Maratonului Olteniei, filiala Crucea Rosie Valcea s-a axat pe infiintarea unui serviciu local de ambulanta, care a fost dotat si autorizat de catre Ministerul Sanatatii ca dispozitiv medicat tip A2.

Serviciul de ambulanta al filialei Crucea Rosie Valcea va beneficia de echipamente si dispozitive medicale noi (echipament pentru manevrarea, imobilizarea si transportul pacientului; aparatura / echipamente pentru resuscitare – respiratie; aparatura monitorizare – defibrilare – evaluare – administrare medicamente / solutii; materiale sanitare), cu sprijinul Maratonului Olteniei 2019.

Editia din 2019 a Maratonului Olteniei este organizata cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem si RC Europe; Ciga Energy in calitate de partener Gold; LeasePlan, StarStorage, Fine Business Consulting, ALM Power, Electroalfa, Epure Lizac, Comranado, Inform Lykos, Energobit, Venturo, Heinner, in calitate de parteneri Silver, fiind sustinuta de Intrarom, Sloop, Hotel Sofianu, Serve, Alka, cu sprijinul Realitatea, Europa FM, Adevarul, Running Mag, 321sport.ro (parteneri media) si Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).