Împreună dăruim #energiepentrubine

Grupul CEZ in Romania continua traditia si doneaza echipamente medicale in valoare de 15 000 euro in beneficiul comunitatii locale

Maratonul Olteniei editia 2017 se incheie oficial prin finalizarea procedurilor de donatie a echipamentelor medicale in valoare de 15 000 euro catre Centrul de Transfuzii Sanguine Valcea.

Evenimentul marca CEZ Romania promoveaza an de an atat un stil de viata sanatos, cat si implicarea colectiva intr-o cauza sociala cu impact puternic in comunitate.

Realitati ca faptul ca 1 din 4 persoane are nevoie de sange la un moment dat in viata sa si ca un donator care doneaza o singura data, poate salva 3 vieti au reprezentat doar cateva din motivele pentru care cauza nobila a Maratonului Olteniei – editia 2017 a fost dotarea cu echipamente medicale performante a Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea.

Contravaloarea taxelor de participare la probele Maratonului Olteniei, suplimentata de Grupul CEZ in Romania pana la suma de 15 000 de euro s-a materializat in echipamente medicale care vor sprijini activitatea de asigurare a necesarului de unitati de sange si componente sanguine, spitalelor din judetul Valcea si altor centre de transfuzii sanguine judetene.

Personalul Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea are de acum la dispozitie 5 echipamente nou-noute: agitator pentru pungi de sange tip Hemomixer, agitator de trombocite si camera climatica, centrifuga de masa, pipeta si balanta electronica de laborator, care vor inlesni procesul de colectare, conservare si validare al unitatilor de sange.

„Aparatura medicala donata de catre CEZ Romania este de un real folos Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea atat pentru cresterea eficientei si calitatii activitatii noastre, cat si pentru sporirea numarului de unitati de sange si componente sanguine procesate aici. Cel mai important este insa faptul ca aparatura ne ajuta sa le oferim pacientilor nostri, in conditii de securitate, mult asteptata punga de sange, salvatoare de viata!”,  sunt cuvintele doamnei Narcisa Ionascu – Ispas, Director Centrul de Transfuzii Sanguine Valcea, cu privire la importanta donatiei efectuate de Grupul CEZ in Romania.

Continuam traditia cu Maratonul Olteniei 2018

Maratonul Olteniei editia a-6-a convoaca iubitorii de sport in aer liber, sustinatorii acestora si nu numai in Parcul Zavoi, in zilele de 25 si 26 august, pentru o noua portie de adrenalina, distractie si multa voie buna.

Asa cum ne-am obisnuit, toate editiile Maratonului Olteniei vin cu noutati si surprize.

Prima surpriza pe care Grupul CEZ in Romania a pregatit-o iubitorilor de sport este introducerea unei noi probe de concurs, cursa de maraton – 42 km, pe langa cele 4 probe deja consacrate de Trail Run si MTB.