Pedalează, donează, câștigă! Mersul pe bicicletă aduce beneficii semnificative pentru corp și minte

Anul acesta, locurile libere la startul curselor fizice de MTB (22 și 33 km), de la Râmnicu Vâlcea sunt deja SOLD OUT, însă locurile la competițiile virtuale de MTB rămân nelimitate. Bucurați-vă de bicicletă în perioada 10 – 29 august, pe traseele preferate, înscrieți-vă la Maratonul Olteniei 2021 și alegeți cauza socială către care CEZ România va direcționa taxele de participare, dublate.

Acest sport pe două roți reprezintă de altfel o manieră extraordinară de evadare din cotidian pentru că, pe bicicletă, poți descoperi mereu noi și noi destinații. O simplă aventură cu bicicleta prin pădure, îți va reda entuziasmul și plăcerea de a experimenta lucruri noi.

La cursele MTB din Maratonul Olteniei vă puteți înscrie aici: https://maratonulolteniei.ro/inscriere/

Mai jos, am adunat câteva exemple în plus despre cum îți poți îmbunătăți sănătatea mentală cu ajutorul mountain biking-ului. 

Petreci mai mult timp în natură 

Conectarea cu natura aduce beneficii importante psihicului, deoarece reprezintă o formă de relaxare, prin intermediul căreia ne încărcăm cu forțe noi. Când ești pe munte cu bicicleta ai parte de experiențe semnificative, la nivelul tuturor simțurilor. Mușchii sunt antrenați într-o mișcare continuă iar peisajele de pe traseu eliberează mintea de tot stresul acumulat.

Câștigi energie bună

Sportul este cea mai simplă manieră de a combate stresul și efectele sale negative. Practicarea mountain biking-ului și a mișcării în aer liber, ne amintește de lucrurile frumoase pe care ni le oferă natura. În acest mod, conștientizăm că energia pentru o stare de bine vine atât din interior, dar și cu puțin ajutor, din exterior.

Te ajută să meditezi

Atunci când te urci pe bicicletă, instinctul este cel care decide în ce direcție te îndrepți, iar mintea reușeșește să se relaxeze. Mountain biking-ul reprezintă o formă diferită de meditație, prin care poți obține o stare de calm și relaxare. Odată instalată concentrarea asupra traseului, mintea e mai limpede iar emoțiile sunt mai ușor de gestionat. După o aventură cu bicicleta prin văi sau pe dealuri, te vei întoarce acasă mai lucid și foarte revigorat. 

Legi noi prietenii

Nevoia de apartenență la grupuri sociale care au aceleași arii de interes reprezintă un factor esențial pentru a menține starea de bine a psihicului. În pandemie, cei mai mulți oameni au simțit lipsa de socializare, iar sportul a fost pentru mulți cel mai bun motiv de a interacționa. O activitate precum mountain biking-ul poate influența grupurile sociale să devină mai unite și mai puternice.