Împreună dăruim #energiepentrubine

Maratonul Olteniei susține 3 cauze sociale

Devenit tradiție atât pentru CEZ România cât și pentru comunitatea de sportivi și voluntari creată în jurul evenimentului, Maratonul Olteniei a ajuns anul acesta la a 7-a ediție. Sprijinul oferit unui număr mare de cauze sociale conturează o tradiție pentru Maratonul Olteniei, care în acest an va sprijini trei noi cauze sociale, iar concurenții vor avea din nou oportunitatea de a alege proiectul pe care își doresc să îl susțină. Suma strânsă din taxele de participare va fi dublată de CEZ România și distribuită pentru cele 3 cauze sociale în funcție de voturile participanților.

Fundația Progress este o organizație nonguvernamentală care pilotează inițiative locale în domeniul educației/formării, (e-) incluziunii și dezvoltării comunitare pe care le implementează apoi, la nivel național, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale. Maratonul Olteniei 2019 va susține dezvoltarea proiectului CODE Kids al fundației, care are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Inițiativa presupune dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din zona Olteniei (județele Argeș, Gorj, Vâlcea), precum și un program în care 9 mentori CEZ Vânzare vor susține workshop-uri de competențe non-tehnice (public speaking, leadership, tehnici de vânzări).

Habitat for Humanity Romania este cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, care are drept misiune eradicarea locuirii precare și lipsa de adăpost. ONG-ul a reușit să ajute din 1996 peste 91.600 de oameni să aibă o casă decentă, să își îmbunătățească condițiile de locuit și să fie mai bine pregătiți în fața unor posibile dezastre naturale sau casnice. Susținerea din partea Maratonului Olteniei 2019 va fi direcționată către programul de construire case, derulat de Habitat for Humanity. Proiectul va include și o componentă de voluntariat intern, întrucât o echipă de voluntari CEZ va participa la proiectul de construire de case în comuna Vaideeni, județul Vâlcea, care au fost afectate de inundațiile din anul 2014.

Crucea Roșie România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. În 2017, în urma sprijinului Maratonului Olteniei, filiala Crucea Roșie Vâlcea s-a axat pe înființarea unui serviciu local de ambulanță, care a fost dotat și autorizat de către Ministerul Sănătății ca dispozitiv medical tip A2.

În fiecare an, competiția a evoluat, implicând tot mai mulți concurenți, voluntari și participanți, dar și sume importante, donate în scopul acoperirii nevoilor stringente ale comunității locale din aria operațională a Grupului CEZ în România.