Antrenează-te pe 2 roți și participă în Maratonul Olteniei, oriunde te-ai afla!

#Energiapentrubine s-a răspândit uimitor de repede, astfel că, în mai puțin de o lună, locurile la cursele fizice de la Râmnicu Vâlcea sunt deja SOLD OUT. Vestea bună e că doritorii pot în continuare să se înscrie la Maratonul Olteniei, în cursele virtuale, iar traseele de MTB și trail running pot fi parcurse oriunde în țară, cu mențiunea că trebuie să trimiteți dovada timpului înregistrat până pe 30 august 2021.

Cursele MTB online de la Maratonul Olteniei vă așteaptă aici: https://maratonulolteniei.ro/inscriere/, iar pentru că traseele râmân la alegerea participanților, mai jos găsiți câteva sugestii din partea noastră. 

De altfel, traseele pentru biciclete, atât din împrejurimile capitalei, cât și din zona Olteniei, reprezintă adevărate aventuri pentru cei care au descoperit plăcerea mișcării în aer liber și vor să își îmbunătățească abilitățile sportive. Traseele de mai jos nu necesită foartă multă experiență, însă au și porțiuni mai provocatoare și sunt ideale pentru a-ți dezvolta condiția fizică.

Pădurea Cernica

Cernica este cel mai populat loc de pe lângă București unde foarte mulți oameni ies la alergat sau la plimbare cu bicicletele. Traseul începe de la Mănăstirea Cernica și se întinde pe o lungime de 27 km. Nivelul de dificultate este redus, traseul offroad, cu o rampă de 1,4%, ajungând la 11% pe o distanță foarte scurtă. Prin intermediul acestui traseu, atât bicicliștii, cât și alergătorii amatori se pot obișnui cu aderența de pietriș, pământ sau noroi.

Pădurea Comana şi pădurea Călugăreni

Asemenea pădurii din Cernica, pentru Comana şi Călugăreni nu ai nevoie de foarte multă experiență pentru a putea realiza traseele. Locul se află la 35 km de București și se întinde pe o lungime de 32 km, fiind un traseu ușor, accesibil pentru orice nivel de vârstă și antrenament. Plecarea se face de la Mănăstirea Comana, în circuit, acest loc marcând și finalul traseului.

Bucla Căldăruşani

Bucla Căldărușani reprezintă un alt traseu remarcabil, aflat la o distanță de 36 km de București. Această tură este potrivită chiar și pentru începători sau pentru amatorii de MTB cu condiție fizică medie. Este important de reținut că traseul se întinde pe o lungime totală de 60 km și nu dispune de diferențe de altitudine. Startul se află la Mănăstirea Căldăruşani și trece prin numeroase sate, apoi urmărește cursul râului Prahova şi câteva lacuri din zonă. Dincolo de efort și peisajele sunt uimitoare iar tura merită făcută garantat.  

Călimănești – Căciulata

Traseul Călimănești – Căciulata este perfect pentru persoanele care beneficiază de o condiție fizică bună și care au experiență de mers cu bicicleta. De asemenea, se potrivește perfect pentru orice iubitor de natură și peisaje inedite. Se întinde pe o distanță de aproximativ 25 km și începe din localitatea Călimănești. Pe parcursul acestuia puteți vizita și câteva obiective turistice, precum parcul național Cozia, lacul Turnu și Mănăstirea Cozia. 

Horezu – Novaci 

Nu în ultimul rând, traseul care leagă orașul Horezu de Novaci, prin mai multe sate de la poalele muntelui, este potrivit pentru orice biciclist care are o condiție fizică bună. Traseul începe în Horezu și se întinde pe o distanță de aproximativ 27 km. Există câteva porțiuni în care înclinația depășește 10%. Drumul este marcat de serpentine și peisaje superbe, dar atinge și câteva obiective turistice spectaculoase, precum Mănăstirea Polovragi, peștera Muierii și Transalpina, în apropiere de Novaci.