Protecția Datelor Personale

NOTA DE INFORMARE

despre prelucrarea datelor personale in cadrul evenimentului Maratonul Olteniei

CEZ Romania S.A. si Asociatia Club Sportiv Smart Atletic (impreuna, „Organizatorii”) prelucreaza, in calitate de operatori asociati, anumite date personale care va privesc, in contextul participarii dvs. la Maratonul Olteniei.


Va rugam sa cititi cu atentie aceasta nota pentru a afla modul in care va prelucram datele personale si ce drepturi aveti in calitate de persoana vizata.

 

Inscrierea la competitie, premierea

Pentru a va putea inscrie la Maratonul Olteniei, este necesar sa va prelucram datele personale indicate in formularul de inregistrare aferent cursei la care doriti sa participati (nume, prenume, categoria de varsta din care faceti parte, oras, tara, informatii legate de plata taxei de inscriere etc.). De asemenea, este necesar sa urmarim si situatia achitarii taxelor de inscriere si sa pastram dovezi ale declaratiilor dvs. ca sunteti apt/a din punct de vedere medical pentru a participa la curse. In cazul in care castigati un premiu in bani, vom utiliza datele dvs. bancare pentru virament.

Prelucram aceste date in temeiul executarii unui contract cu dvs, incheiat prin acceptarea de catre dvs. a Regulamentului competitiei Maratonul Olteniei, precum si in temeiul obligatiilor noastre legale (in materie financiar – fiscala).

Datele pe care le furnizati pentru inscriere vor fi accesibile si platformei online 42km, administrata de Solomon Gabriel PFA, prin intermediul careia sunt gestionate inscrierile la curse. Mai multe informatii despre acest furnizor puteti gasi la aceasta adresa:  https://register.42km.ro/

In cazul in care participantul la cursa este o persoana sub 18 ani, este necesar acordul persoanei care exercita autoritatea parinteasca, respectiv al unor care didactice si al unitati de invatamant conform conditiilor speciale aplicabile in acest caz (disponibile online la:  https://maratonulolteniei.ro/cursa-copiilor/).

 

Fotografierea si filmarea la eveniment

In cadrul Maratonului Olteniei, Organizatorii vor realiza fotografii de cadru larg care au rolul de a consemna evenimentul si de a informa publicul cu privire la maraton. Fotografiile sunt realizate in interesul nostru legitim de a promova evenimentul si vor fi facute publice pe canalele online de comunicare ale Organizatorilor, precum si in presa.

Daca veti fi invitat/a sa acordati un interviu pentru realizarea unor materiale video (ce pot fi comunicate public online), vi se va pune in vedere acest lucru si vi se va cere verbal acordul. Participarea dvs. in cadrul materialul video dovedeste acordul dvs. in acest sens.

In cazul in care organizam zone de fotografiere de tip photobooth, acest lucru va fi semnalat, iar accesul dvs. in astfel de zone special amenajate reprezinta consimtamantul dvs. de a fi fotografiat.

 

Comunicarea cu Organizatorii, gestionarea contestatiilor

Pentru a va comunica aspecte legate de organizarea curselor, confirmari legate de inregistrare, precum si pentru a pastra legatura cu dvs pentru rezolvarea unor eventuale probleme, vom utiliza datele dvs. de contact (e-mail, numar de telefon). De asemenea, in masura in care suntem sesizati, vom gestiona contestatiile care cuprind datele de identificare ale contestatorului, precum si ale participantului contestat. Prelucram aceste date in temeiul interesului nostru legitim.

 

Masuri de protejare a sanatatii

Pentru a respecta regulile stabilite de legislatia in vigoare privind protejarea sanatatii si prevenirea infectiilor in contextul desfasurarii evenimentelor, se pot aplica anumite masuri de verificare si evitare a factorilor de risc. Aceste masuri vor fi anuntate de catre Organizatori inainte de inceperea evenimentului.

 

Sondaje de opinie

In temeiul interesului legitim de a cunoaste opinia participantilor despre eveniment si de a imbunatati editiile viitoare ale Maratonului Olteniei, Organizatorii va pot trimite sondaje de opinie pe aceste teme.

 

Comunicari de marketing

In cazul in care v-ati dat acordul in acest sens, Organizatorii Maratonului Olteniei (sau organizatiile care i-ar putea inlocui in viitor) vor utiliza adresa dvs. de e-mail/ numarul de telefon pentru a va transmite informari despre editiile viitoare ale Maratonului Olteniei sau noutati din domeniul sportului, prin e-mail, SMS sau prin ads pe platformele sociale. 

 

Publicarea rezultatelor

Vom comunica rezultatele performantelor sportive pe website-ul Maratonului Olteniei. Prelucram aceste date in temeiul interesului nostru legitim de a creste nivelul de constientizare cu privire la cursa si de a promova activitatile sportive.

 

Durate de stocare a datelor personale

Datele sunt pastrate in bazele noastre de date pentru o perioada de 3 ani (calculați de la 1 ianuarie al anului următor evenimentului). În cazul publicării de fotografii sau video-uri pe retelele noastre de socializare sau pe website, imaginile vor fi pastrate pe durata existentei respectivelor canale de comunicare. Daca fotografiile sunt preluate de presa sau alte persoane in temeiul exercitarii dreptului la libera exprimare, acest aspect iese de sub controlul nostru.

 

Cine are acces la datele dumneavoastra

Distribuirea datelor in cadrul grupului din care fac parte Organizatorii. Datele dvs. personale pot fi distribuite catre orice alta societate care este membra a grupului Organizatorilor, in cazul in care consideram ca acest lucru este in interesul nostru legitim, pentru scopuri administrative interne (de ex. gestionarea datelor in sisteme informatice interne, gestionarea evidentelor contabile, solutionarea disputelor etc.) sau pentru auditarea si monitorizarea proceselor noastre interne.

Accesul furnizorilor de servicii. Pentru a putea asigura buna organizare a Maratonului Olteniei, colaboram cu furnizori de servicii din urmatoarele categorii:

 • servicii IT, inclusiv furnizori de infrastructura si suport
 • servicii de dezvoltare si gestionare website-uri
 • platforme online de management al inscrierilor, al bazelor de date cu participanti si rezultatele aferente
 • furnizori de sisteme de monitorizare a performantei sportive (cronometrare)
 • agentii de organizari evenimente si publicitate si agentii de promovare online si pe social media sau care gestioneaza activitatile de marketing direct
 • fotovideografi

Pentru activitatile de marketing direct realizate in baza acordului dvs., datele necesare ar putea fi impartasite cu detinatorii platformelor online si social media precum Facebook, Google.Alte entitati. Vom mai putea dezvalui datele dvs. personale unor terti in urmatoarele situatii:

 • catre autoritati si institutii publice, auditori, avocati si alti consultanti profesionisti externi, atunci cand activitatea lor impune cunoasterea acestora sau atunci cand legea ne impune sa le divulgam.
 • in cazul in care ne solicitati sau ne dati acordul in acest sens;
 • persoanelor care demonstreaza ca detin autoritatea legala de a actiona in numele dvs.;
 • in cazul in care avem obligatia de a dezvalui datele dvs. personale pentru a respecta o obligatie legala sau o solicitare din partea autoritatilor.
 

Drepturile dvs.

In calitate de persoana vizata, beneficiati de drepturile de mai jos, cu privire la prelucrarea datelor dvs.

Aveti dreptul de a accesa informatiile pe care le prelucram despre dvs. Puteti solicita informatii legate de datele personale pe care le prelucram despre dvs., inclusiv informatii legate de categoriile de date pe care le detinem sau pe care le controlam, pentru ce sunt folosite acestea, durata prelucrarii si cui sunt divulgate aceste date, daca este cazul.

Aveti dreptul de a va retrage consimtamantul, acolo unde prelucrarea are loc in baza consimtamantului dvs.

Ne puteti solicita sa corectam informatiile eronate sau incomplete pe care le prelucram referitoare la dvs.

Puteti obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor dvs. personale

Acest drept este aplicabil daca:

 • contestati corectitudinea datelor dvs. personale, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica corectitudinea,
 • prelucrarea este nelegala daca solicitati restrictionarea prelucrarii in locul stergerii datelor dvs. personale,
 • nu mai avem nevoie de datele dvs. personale dar dvs. le solicitati pentru stabilirea, exercitarea sau apararea pretentiilor legale, sau
 • aveti obiectii legate de prelucrare in timp ce noi verificam daca motivele noastre intemeiate prevaleaza.

Aveti dreptul de a ne solicita sa stergem datele prelucrate despre dvs.

Acest drept este aplicabil daca:

 • datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate;
 • persoana vizata se opune prelucrarii din motive legate de situatia sa particulara;
 • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care ii revine operatorului.

cu exceptia cazului in care datele sunt necesare:

 • pentru exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare;
 • pentru a ne conforma unei obligatii legale pe care o avem;
 • in scopuri de arhivare in interes public, stiintific, pentru studii istorice sau in scopuri statistice; sau
 • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
 
 
 
 
 

Va puteti opune fata de prelucrarea datelor  dvs.: Puteti obiecta in orice moment la prelucrarea datelor dvs. personale din motive legate de situatia dvs. particulara, cu conditia ca prelucrarea sa se bazeze pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unui tert. In acest caz nu vom mai prelucra datele dvs., cu excepția cazului în care (i) putem dovedi motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevalează asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dvs. sau (ii) in cazul in care scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Dreptul la portabilitate: Aveti dreptul de a primi datele dvs. personale pe care ni le-ati furnizat, iar in cazul in care este fezabil din punct de vedere tehnic, sa solicitati ca noi sa le transmitem unui alt operator, exclusiv in conditiile stabilite de art. 20 din GDPR.

Aveti dreptul sa depuneti o plangere cu privire la modul cum va prelucram datele. In cazul in care aveti o nemultumire, va rugam sa ne anuntati mai intai pe noi, pentru a incerca sa remediem situatia. Daca nu reusim, va puteti adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, prin procedura descrisa pe website-ul autoritatii: www.dataprotection.ro

 
 
 

Va rugam sa retineti:

·     

Perioada de timp: Va vom raspunde la cerere in termen de o lună de zile, perioada care poate fi prelungita cu pana la inca 2 luni, din motive specifice legate de complexitatea cererii sau de numarul de astfel de cereri in curs de solutionare. In orice caz, daca aceasta perioada este prelungita, va vom anunta despre prelungire si despre motivele aferente.

 • Imposibilitatea identificarii: In anumite cazuri, este posibil sa nu va putem identifica datele personale din cauza elementelor de identificare pe care ni le furnizati in cerere. In astfel de cazuri, nu putem da curs cererilor dvs., cu exceptia cazului in care ne oferiti informatii suplimentare. Va vom informa si va vom da posibilitatea de a ne oferi astfel de detalii suplimentare.

 

Modificari privitoare la nota de informare: Aceasta nota de informare poate fi modificata ori de cate ori consideram necesar, urmand sa fie adusa la cunostinta prin orice mijloc de comunicare fezabil, incluzand postarea pe website-ul nostru.

 

Date de contact

Punctul de contact pentru aspecte legate de prelucrarea datelor dvs. este CEZ Romania SA, adresa e-mail dpo@cez.ro.

Va multumim pentru parcurgerea acestui document!