Împreună dăruim #energiepentrubine

Salveaza o viata, transforma kilometri in energie pentru bine dedicata prematurilor din Valcea!

Statisticile in ceea ce priveste cazurile de prematuritate nu sunt deloc imbucuratoare, iar noi nu puteam ramane indiferenti la suferinta micutilor si nici a parintilor care i-au asteptat cu bratele deschise sa vina pe lume.

Impreuna dam o sansa la viata viitorilor nostri eroi
Copiii care vin pe lume inainte de termen au nevoie de conditii speciale de ingrijire, conditii pe care sectia de neonatologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea nu le poate oferi in acest moment, desi nevoia de sprijin este urgenta. Alaturi de participantii la Maratonul Olteniei si impreuna cu institutiile locale si mai ales cu Spitalul Judetean de Urgenta Valcea sprijinim dotarea sectiei de neonatologie cu echipamente si materiale atat de necesare ingrijirii prematurilor.

Este cunoscut faptul ca bebelusii prematuri sunt mult mai fragili decat cei nascuti la termen. De cele mai multe ori, acestia se nasc cu probleme de sanatate. Principala cauza a acestora o constituie faptul ca multe din functiile corpului nu sunt suficient dezvoltate. Problemele asociate cu bebelusii prematuri sunt respiratorii, dificultati in hranire, vulnerabilitate scazuta la anumite boli, sangerari cerebrale.

Cu gandul la toate acestea, nu am putut ignora faptul ca micutii care vin pe lume reprezinta viitorul, un viitor in care merita si trebuie sa investim. Pentru a le acorda acestor copii o sansa in plus, taxele de participare platite de fiecare dintre cei inscrisi la Maratonul Olteniei vor fi completate de CEZ Romania, organizatorul evenimentului, cu o suma importanta, destinata sprijinirii sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean Valcea. Donatia totala de aproximativ 10.000 de euro va fi utilizata pentru achizitionarea unor echipamente vitale pentru viata micutilor: un analizor de gaze in sange, un bilirubinometru, doua lampi de fototerapie pentru nou nascuti si alte materiale.

Cazurile de nasteri premature – o trista realitate
In Romania, unu din zece copii se naste inainte de termen. In decursul unui an, in Europa se inregistreaza peste 500.000 de nasteri premature, iar in Romania, rata este de 10%. Tara noastra inregistreaza, de asemenea, un record foarte trist: una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantila din Europa.
La sectia de neonatologie a Spitalului Judetean Valcea se inregistreaza anual aproximativ 2000 de nasteri, din care 300 sunt inainte de termen. Cu toate ca numarul cazurilor de nasteri premature se situeaza peste media nationala (15%), cele mai recente dotari de care a beneficiat aceasta sectie dateaza din 2007.

Despre Maratonul Olteniei
Maratonul Olteniei este un eveniment marca CEZ Romania, aflat la cea de-a treia editie. Maratonul Olteniei este organizat cu sprijinul Adrem Invest – in calitate de partener principal, alaturi de firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii si Ciga Energy – in calitate de parteneri Gold si Fine Consulting, LeasePlan si Reinvest – in calitate de parteneri Silver.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Adevarul, Kiss FM, CSR Media si Realitatea.
Maratonul Olteniei este organizat de Hyper Sport si Padina Fest cu sprijinul Primariei Municipiului Ramnicu Valcea si al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Valcea.