Împreună dăruim #energiepentrubine

Sistem chirurgical cu radiofrecventa oferit de Grupul CEZ in Romania pacientilor sectiilor ORL si Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea

Sprijinul Grupului CEZ in Romania si efortul celor 500 de participanti la Maratonul Olteniei 2016 s-au concretizat in aparatura medicala ce asigura metode moderne de tratament, minim invazive, pacientilor Sectiilor ORL si Pediatrie ale Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.

Contravaloarea taxelor de participare la probele Maratonului Olteniei si cea a donatiilor individuale facute de sportivi direct pe site-ul www.maratonulolteniei.ro, suplimentata de catre CEZ Romania s-a materializat intr-un sistem chirurgical cu radiofrecventa ce va fi folosit in tratarea cazurilor preluate de sectia ORL a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea, majoritatea pacientilor fiind copii.

Cele mai frecvente cazuri medicale care vor fi solutionate cu ajutorul aparaturii medicale donate de Grupul CEZ in Romania vor fi amigdalectomiile si adenoidectomiile (scoaterea amigdalelor si a polipilor).

Initiativa proiectului Maratonul Olteniei, editia 2016, a fost aceea de a lansa o provocare iubitorilor de sport si de a contribui la imbunatatirea conditiilor medicale de tratament oferite comunitatii locale din judetul Valcea.

Posibilitatea de a beneficia de metode moderne de tratament este in opinia domnului Ion Dobrescu, Presedintele Directoratului Distributie Oltenia: “O chestiune de normalitate, de care depinde atat prezentul cat si viitorul pacientului, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Grupul CEZ in Romania sprijina sistemul sanitar din comunitatea locala”.

Legat de cauza sociala a editiei Maratonului Olteniei din 2016, domnul Dr. Dan Ponoran, Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea a dorit sa sublinieze: “Cu ajutorul CEZ Romania, spitalul nostru va reusi sa ridice nivelul calitativ al ingrijirilor medicale acordate pacientilor sai. Sper ca gestul CEZ Romania sa fie un exemplu si pentru alte companii private pentru ca impreuna sa crestem calitatea actului medical”.

Grupul CEZ in Romania si-a format o traditie, implicandu-se continuu in proiecte ce imbogatesc viata comunitatii din aria sa de operare, in domenii precum sanatatea, educatia si cultura.