Împreună dăruim #energiepentrubine

Ținutul Maratonului Olteniei și-a „deschis granițele” pentru participanții la ediția 7

Ajuns la ediția a 7-a, Maratonul Olteniei, powered by CEZ România, celebrează anul acesta comunitatea puternică de sportivi și fapte bune construită în cele 6 ediții anterioare, prin inaugurarea Ținutului Maratonului. Acesta beneficiază de o identitate specifică unei țări reale, precum o cultură proprie, tradiții și istorie, care pot fi urmărite pe noua platformă online a maratonului.

Râmnicu Vâlcea devine astfel capitala Ținutului, în timp ce pasionații de sport în aer liber sunt invitați să se alăture evenimentului, în calitate de cetățeni. Aplicațiile pentru viză în Ținut continuă pe www.maratonulolteniei.ro, pentru cele cinci probe de concurs cunoscute în rândul evenimentelor sportive:

  • Cursa MTB Cross Country, cu două variante de traseu: scurt, de 33 km și lung, de 51 km. (sâmbătă, 31 august, start Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea)
  • Cursa Trail Run, cu trei variante de traseu: crosul de 10,5 km, semimaratonul de 21,5 km și maratonul de 42 km (duminică, 1 septembrie, start Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea)

„Maratonul Olteniei, cea mai frumoasă tradiție a noastră pe plan local, a ajuns anul acesta la cea de-a 7-a ediție. Creșterea de 329% a numărului de participanți (față de prima ediție) și implicit a valorii donațiilor, de la 1.650 euro în 2013 la 19.000 euro în 2018, marchează trecerea de la un eveniment sportiv la o comunitate puternică, consolidată în Ținutul Maratonului. Sunt foarte mândru că fac parte din ea și abia aștept să particip și la ediția de anul acesta”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Activitatea Ținutului Maratonului poate fi urmărită pe pagina de Facebook pentru a afla în timp real noutăți despre eveniment, sfaturi de pregătire și experiențe din anii anteriori. Pentru mai multe detalii despre înscrieri, taxe de participare, metode de plată sau trasee, se poate accesa constituția Ținutului Maratonului (regulamentul concursului).