5 motive ca să participi la Maratonul Olteniei 2021,
în Ținutul Învingătorilor

Maratonul Olteniei le-a oferit cetățenilor săi în edițiile anterioare un eveniment sportiv construit în jurul unui ținut cu identitate, cultură, tradiție și istorie proprie, care a adunat peste 1.000 de cetățeni cu energie bună și dorința de a face bine. Și anul acesta, toți banii proveniți din taxele de participare vor fi dublați și donați comunității locale din Vâlcea, prin trei cauze sociale. 

Învingătoriîncă de la linia de START! 

Indiferent ce cursă alegi sau care îți este determinarea, dacă te înscri în Maratonul Olteniei, intri automat în comunitatea Învingătorilor.  

Cu măsuri de protecție specialecurse pe distanțe accesibileun format mixt (online și fizic), înscrierile la Maratonul Olteniei 2021 sunt deschise pe www.maratonulolteniei.ro, cu următoarele probe de competiție:  

Online – care pot fi derulate în perioada 10 – 29.08.2021: 

  • Cursa MTB Cross County cu două variante de traseu: scurt, de 22 km și lung, de 33 km; 
  • Cursa Trail Run cu două variante de traseu: crosul de 12 km și semimaratonul de 22 km; 
  • Cursa online dedicată persoanelor cu dizabilități: 12 km. 

Fizic – la Râmnicu Vâlcea în perioada 28 – 29.08.2021: 

  • Cursa MTB Cross County cu două variante de traseu: scurt, de 22 km și lung, de 33 km; 
  • Cursa Trail Run cu două variante de traseu: crosul de 12 km și semimaratonul de 22 km. 

Înscrie-te aici: https://maratonulolteniei.ro/inscriere/  

Faci bine, primești bine

Când toată energia este concentrată pentru a genera bine, faptele bune capătă o forță înzecită. Cu fiecare participant care se înscrie în cursele de alergare sau MTB, rezerve de bunătate sunt direcționate către alți oameni, pentru că sumele colectate din taxele de înscriere vor fi dublate de CEZ și donate către una dintre cauzele sociale ale ediției cu numărul 9, de anul acesta.  

Mai jos ai un top 5 motive care să te convingă că și tu poți participa 😊

1. Te ajută să ieși din rutină

Participarea la o competiție sportivă vine cu beneficii pe mai multe planuri, nu numai la capitolul condiție fizică. În cel mai recent studiu realizat de Quantix.ro, 65% din totalul sportivilor amatori care și-au manifestat dorința de a participa la o competiție anul acesta, au spus că vor să alerge mai mult de 5 km. Perioada pandemiei i-a mobilizat pe mulți români care și-au dat seamă că sportul ar trebui să ocupe un loc important în viața lor. Rutina se instalează foarte ușor în viața noastră, indiferent cât de mult încercăm să ne diversificăm activitățiile. Alege să te bucuri de sport și o viață sănătoasă, antrenându-te în locurile preferate, în parcuri, în sălile de sport sau pe piste/ rute destinate alergării sau plimbărilor cu bicicleta. 

2. Cunoști oameni noi cu care împărtășești aceeași pasiune 

În 2020 am fost nevoiți să stăm mai mult în casă și departe de familie sau prieteni.  

Socializarea poate fi un bun motiv pentru care să participi la o competiție sportivă. În ziua cursei, vei întâlni pe traseu oameni care au același țel și aceeași pasiune. Vei avea astfel, ocazia să interacționezi cu oameni noi și să împărtășești pe lângă pasiunea pentru alergare și MTB, chiar povești și experiențe interesante. 

3. Câștigi disciplină

În orice sport, secretul stă în antrenamente fizice susținute și de două ori mai multă putere psihică. Sigur că pregătirea fizică este esențială pentru orice competiție sportivă însă cea mentală este baza care te aduce la linia de finish. Antrenamentele țin de un program bine stabilit, răbdare și disciplină. 

4. Devii mai puternic

Participarea la o competiție sportivă aduce multe satisfacții. În primul rând, ai ocazia să intri într-un ritm nou și să te bucuri de un stil de viață mult mai sănătos. 

5. Devii parte din “Comunitatea Ținutului Învingătorilor” 

Maratonul Olteniei este mai mult decât un eveniment sportiv, este o comunitate. Vino și tu în Ținutul Învingătorilor și rămâi la curent cu noutățile și surprizele pe care le pregătim pe pagina de Facebook a evenimentului, acolo unde poții găsi și recomandări pentru participanți dar și experiențe din anii anteriori. Pe paginile acestui site vei găsi și detalii despre înscrieri, măsuri de siguranță, taxe de participare, metode de plată sau probe de competiție. 

La Maratonul Olteniei 2021, îți oferim ocazia să oferi din energia ta comunității și să sprijini cu multă #energiepentrubine, alături de noi, o cauză socială la alegere! 

Fii și tu un Învingător!