Vrei să încerci experiența participării la o competiție de alergare sau MTB? Secretul stă într-o pregătire corectă!

Dacă ești pasionat de mișcare, îți place să alergi sau să descoperi locuri noi pe bicicletă, atunci Maratonul Olteniei 2021 este evenimentul sportiv la care trebuie să participi.  Cu experiența a 8 ediții de Maratonul Olteniei, te asigurăm că pregătirea pentru orice fel de competiție sportivă este chiar mai importantă decât cursa în sine pentru că oferă un plus de energie, motivare și stare de bine și reduce riscul de accidentări sau suprasolicitare fizică. 
Așadar, iată sfaturile noastre ca să fii Învingător la Maratonul Olteniei 2021 și nu numai: 

Fii consecvent cu pregătirea fizică 
Începe întotdeauna antrenamentele cu exerciții de încălzire pentru articulații și picioare. Foarte folositoare sunt și exercițiile de tip planșă sau genoflexiunile, benefice pentru construirea forței și echilibrului. Mai mult de atât, este foarte important să te antrenezi constant, chiar pe distanțe scurte la început și să-ți lași și timp de pauză după fiecare antrenament. Odihna e importantă, altfel există riscul să te accidentezi. 
Începe cu câte două alergări/ ture de MTB ușoare pe săptămână, cam de 40 de minute fiecare, iar apoi treptat, în fiecare săptămână, mai adaugă câte 10 minute în plus la antrenament. Toate acestea te vor ajuta să capeți rezistență și să finalizezi cursa/ distanța la care ți-ai propus să concurezi.  

Cultivă-ți mentalitatea de Învingător!  
Echilibrul mental este un element definitoriu pentru reușita oricărei curse sportive. Este necesar să ai un mindset pozitiv și o atitudine optimistă pe întrega perioadă de antrenament. Aceasta este și metoda prin care poți evita stresul și anxietatea. O tehnică utilă este respirația. Inspiră profund și numără până la cinci, apoi expiră ușor și numără până la cinci, în timp ce îți lași toți mușchii să se relaxeze. Să fii „învingător” poate însemna să-ți depășeti niște limite, este o stare de fapt și nu are neapărat  legătură cu locul pe care îl ocupi în clasament.  

Ai grijă ce mănânci  
Nutriția îți poate influența foarte mult performanța în timpul unui competiții sportive.  
Îți recomandăm să reduci produsele procesate din alimentația ta. De asemenea, hidratarea este un factor cheie pentru ca antrenamentele tale să dea roade. Consumul optim de apă hrănește și ajută la regenerarea celulelor organismului. 
Pe durata antrenamentelor trebuie să ai o dietă echilibrată pentru a oferi corpului tău toți nutrienții de care are nevoie. De asemenea, pentru un aport de energie, este recomandat să consumi mese bogate în carbohidrați, precum fructe, legume, cereale și lactate, dar și proteine. Încearcă să eviți carnea plină de grăsimi sau gătită în foarte mult ulei. 

Bucură-te de cursa preferată, oferă din energia ta comunității de la Maratonul Olteniei 2021! 
Te așeptăm în Ținutul Învingătorilor, online cu locuri nelimitate și fizic pentru 400 de locuri. 

Cu măsuri speciale de protecție, curse pe distanțe accesibile, un format mixt (online – fizic), înscrierile la Maratonul Olteniei 2021 sunt deschise pe www.maratonulolteniei.ro, cu următoarele probe de competiție:  

Online – care pot fi derulate în perioada 10 – 29.08.2021: 

  • Cursa MTB Cross County cu două variante de traseu: scurt, de 22 km și lung, de 33 km;
  • Cursa Trail Run cu două variante de traseu: crosul de 12 km și semimaratonul de 22 km;
  • Cursa online dedicată persoanelor cu dizabilități: 12 km.

Fizic – la Râmnicu Vâlcea în perioada 28 – 29.08.2021: 

  • Cursa MTB Cross County cu două variante de traseu: scurt, de 22 km și lung, de 33 km;
  • Cursa Trail Run cu două variante de traseu: crosul de 12 km și semimaratonul de 22 km. 

Înscrie-te la https://maratonulolteniei.ro/inscriere/ și alege către ce cauză socială vei direcționa taxa ta de participare. 


Rămâneți informați despre noutățile și surprizele din Ținutul Învingătorilor al Maratonului Olteniei 2021 pe pagina de Facebook a evenimentului, acolo unde puteți găsi și recomandări pentru participanți dar și experiențe din anii anteriori. Pentru mai multe detalii despre înscrieri, măsuri de siguranță, taxe de participare, metode de plată sau probe de competiție, vă invităm să accesați www.maratonulolteniei.ro

Ținutul Maratonului Olteniei are și propria sa aplicație mobilă! Veți beneficia de toate notificările și informațiile despre curse, cauzele sociale ale #MO 2021 utilizând aplicația care poate fi descărcată din Google Play – http://bit.ly/2MD9S2B sau App Store – https://apple.co/2M0FQq4 .