Împreună dăruim #energiepentrubine

A 7-a ediție a Maratonului Olteniei, un eveniment marca CEZ România, se apropie!

În perioada 31 august – 01 septembrie, iubitorii de sport se întâlnesc la Râmnicu Vâlcea, în Ținutul Maratonului, pentru o porție generoasă de mișcare în aer liber, distracție și oportunitatea de a dărui #energiepentrubine cauzelor sociale sprijinite de eveniment.

Concurenți, susținători sau vizitatori sunt așteptați în ultima săptămână din luna august, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, să devină cetățeni ai Maratonului Olteniei. Pasionații de sport în aer liber se vor bucura de un week-end plin de surprize, trasee de concurs spectaculoase, zone tematice, muzică și multă voie bună.

Biletele de participare la probele de concurs consacrate (Cursa MTB Cross Country, cu două variante de traseu – scurt, de 33 km și lung, de 51 km și cea de Trail Run, cu trei variante de traseu: crosul de 10,5 km, semimaratonul de 21,5 km și maratonul de 42 km) au fost deja epuizate de sportivii care și-au asigurat pașaportul de maratonist în Ținutul Maratonului, cum a fost supranumită comunitatea creată în jurul evenimentului.

Primii care vor concura sunt pasionații de MTB, sâmbătă, 31 august, fiind urmați de amatorii de alergare, care vor lua startul duminică, 01 septembrie. Tot duminică, își vor măsura forțele și copiii cu vârste între 4 și 13 ani, în cadrul unei competiții special organizate pentru ei. Încurajările și buna dispoziție a copiilor vor fi asigurate de mascotele CEZ Vânzare, Energix si Calorix – care întruchipează energia electrică și gazul natural.

Pe lângă celebrarea unui stil de viață sănătos, participarea la Maratonul Olteniei le oferă concurenților oportunitatea de a oferi #energiepentrubine uneia dintre cele trei cauze sociale susținute de MO, ediția 2019: Fundația Progress – proiectul CODE Kids, Habitat for Humanity Romania – proiect de construire case în comuna Vaideeni și Crucea Roșie Vâlcea – echipamente și dispozitive medicale noi pentru serviciul de ambulanță.

Parcul Zăvoi va găzdui 13 zone tematice

Lista surprizelor pregătite participanților la Maratonul Olteniei 2019 include 13 zone tematice, pe gustul tuturor vizitatorilor parcului Zăvoi, de la mic la mare:

 • Zona Cabina Foto, asigurată de către RC Europe – partener Platinum, le va oferi participanților poze potrivite pentru pașaportul de maratonist!
 • Zona Sporturi Extreme (noutatea ediției MO 2019), asigurată de către Ciga Energy – partener Gold, îi așteaptă pe iubitorii de adrenalină cu demonstrații, ateliere și concursuri de skateboarding oferite de către 4 skateri profesioniști.
 • Zona Pasta Party, asigurată de către LeasePlan – partener Silver, le va oferi participanților un prânz delicios;
 • Zona Rezultate Live, asigurată de către Star Storage – partener Silver, este zona în care susținătorii concurenților pot urmări în timp real rezultatele favoriților lor;
 • Zona Copiilor, asigurată de către Comranado – partener Silver, va oferi celor mici ateliere de lego ce îi vor ține în priză ore la rând!
 • Zona de Navomodelism, asigurată de către ALM Power Group – partener Silver, va găzdui întreceri cu bărcuțe pe lacul din parcul Zăvoi. Aici, copiilor li s-a pregătit și o altă surpriză: face painting!
 • Zona Sporturi de Familie, asigurată de Fine Business Consulting – partener Silver, o zonă de joc și joacă, dedicată cu precădere familiilor care vor putea practica sporturi de echipă;
 • Zona Panou Nume, asigurată de către Energobit – partener Silver, este locul în care numele concurenților vor fi afișate pe panoul de onoare al Ținutului Maratonului – prilej de selfie-uri;
 • Zona Fun, asigurată de către Epure, Lizac și Asociații (ELA) – partener Silver, va fi locul unde jocurile nu țin cont de vârstă. “All against one” Olympics și alte jocuri distractive vor provoca vizitatorii să intre în arenă și să rezolve o serie de fun-challenges contracronometru.
 • Zona Garderoba, asigurată de către Venturo Investment – partener Silver, va avea grijă ca toate lucrurile personale ale participanților și vizitatorilor să se afle în siguranță.

Suplimentar, concurenții se vor putea hidrata și reface după efort, în zonele special gândite pentru ei:

 • Zona de Hidratare și Alimentare, asigurată de către Adrem – partener Platinum – va contribui la recuperarea forțelor de către concurenții întorși de pe traseu;
 • Zona de Masaj și Recuperare – asigurată de Inform Lykos – partener Silver, îi așteaptă pe concurenți cu sesiuni de masaj și recuperare, efectuate de terapeuți profesioniști;
 • Zona Recovery – asigurată de Electroalfa – partener Silver, alcătuită dintr-o alee terapeutică și o zonă cu saltele pentru yoga și stretching este ideală pentru pauze de odihnă.

Ediția din 2019 a Maratonului Olteniei este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, HyperSport, SmartAtletic, beneficiind de suportul partenerilor Platinum Adrem și RC Europe; Ciga Energy în calitate de partener Gold; LeasePlan, Star Storage, Fine Business Consulting, ALM Power, Electroalfa, Epure Lizac și Asociații, Comranado, Inform Lykos, Energobit, Venturo, Heinner, Gold Nutrition, în calitate de parteneri Silver, fiind susținută de Intrarom, Sloop, Hotel Sofianu, Serve, Alka, Dr. Oetker si Rogalski Damaschin Public Relations, cu sprijinul Realitatea, Europa FM, Adevărul, Running Mag, 321sport.ro (parteneri media) și Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Mai multe detalii despre Maratonul Olteniei 2019, puteți regăsi accesând www.maratonulolteniei.ro

Totodată, concurenții pot obține toate informațiile despre eveniment, trasee, regulamentului concursului, programul MO 2019 și nu numai folosind aplicația mobilă Maratonul Olteniei.